Mukusit nga vagina

Në gratë e shëndetshme normalisht të jetë e mundur shkarkimi dhe mukozës nga vagina.

Lengjet vaginale mukusit është normale • Normalisht, mukusit mund të jetë i verdhë ose pak turbullt.

 • Shumica e mukusit bardhë sekretohen nga prag vagina e ovulacionit.

 • Në gjysmën e ciklit të parë të mukusit vaginale trashë dhe shtrihet lëshuar në sasi të vogla.

 • Zhydkovataya dhe mukusit të qarta nga vaginë mund të ndodhë gjatë eksitim seksual.

 • Në gjysmën e dytë të ciklit, mukusit vaginale është e butë, ajo bëhet më e para menstruacioneve.

 • Mukusit trasha nga vaginës që qëndron mpiksjen ngjyrë të verdhë, ndonjëherë pas seksit të pambrojtur. Disa orë më vonë, këto të lëngshme përzgjedhjes dhe të bardhë në sasi të mëdha.

 • Pas një akt të mbrojtur të mukusit vaginale të marra në një sasi shumë të vogël të bardhë.

 • Nëse mukusit vaginal sekretuar vija me gjak, në fund të ciklit menstrual, ajo është një lajmëtar të periudhës të hershme.

 • Pas lindjes, vagina nuk është vetëm zhul, por përzgjedhja sanious - lohii.


 • Mukusit nga vagina në proceset patologjike


  Mukusit në sëmundje të ndryshme mund të ndryshojë ngjyra (nga kafe në të gjelbër), ajo mund të jetë një erë të pakëndshme, shkarkimi mund të shkaktojë kruarje ose acarim të traktit gjenital, përmbajnë plumbin e qelb apo gjak.

 • Më të rrezikshme - është pamja e gjakut së bashku me sekrecione mukusit, të tilla si shtatzënisë, kjo tregon shkëputjen te vezes ose abort. Edhe shkarkimi kafe ose pa mpiksjen e gjakut të freskët mund të tregojë një kërcënim me vdekje abort ose të fetusit.

 • Pas një abort ose mjaft lindjes së gjakut të freskët dhe të mukusit mund të jetë një shenjë e gjakderdhje mitrës.

 • Para menstruacioneve apo pas raportit seksual alokimin tilla tregojnë erozionin qafës së mitrës (zakonisht një gjaku të vogël, vetëm vija e mukusit në sasi të mëdha).

 • Një diktim kafe para ose pas një muaji mund të jetë një shenjë e Endometrioza.

 • Ajo karakterizohet nga mukusit që i ngjajnë djathë dhe shkaktojnë kruarje dhe acarim të traktit gjenital, me një erë kosi, janë me candidiasis (mëllenjë).

 • Në sëmundjet inflamatore të alokimit të verdhë apo të gjelbër, i ngjan qelbëzuese, shpesh me erë të pakëndshme.

 • Por për infeksion Trichomonas karakterizohet nga ndarjen e i lehtë me flluska në sasi të mëdha.

 • Kur kanceri me kolapsin e mukozë, qelb dhe gjakderdhje me mpiksjen, nganjëherë me erë shumë të pakëndshme. • Shfaqja e çdo shkarkim nga vaginës, e cila nuk mund të quhet normale - kjo është një rast për të adresuar tek gjinekologu.