Mbështjelljes në mitër

Me zhvillimin e inflamacionit në legen, qoftë inflamacion të vezoreve, tubave fallopiane ose mitër vetë, është shkatërrimi i peritoneum, i cili gjithashtu ndezur. Si rezultat i këtyre ndryshimeve gjithë sipërfaqja është e mbuluar me një film i hollë i peritoneum, e cila në përbërjen e saj përmban një sasi të madhe të fibrinë. Kjo është pjesëmarrja e çështjes dhe është i shtrirë në lidhje me sipërfaqet e lidhjes, dhe nëse procesi është i lokalizuar në organet gjenitale, ata thonë formimin e mbështjelljes në mitër.
Që çon në zhvillimin e mbështjelljes?

Siç u përmend më lart, spikes janë rezultat i reagimit të mbrojtjes ndaj inflamacionit. Kjo është mënyra për përhapjen e mëtejshme e infeksionit formon një barrierë që mbron organet shtrirë pranë humbjes.
Nga ana tjetër, shkaqet kryesore të peritonit, duke çuar në mbështjelljes në mitër, janë:

 • inflamacion i tubave fallopiane, mitrës vetë dhe shtojca;

 • kirurgji, ka punuar në organet e legenit;

 • rritje endometrial - Endometrioza.


 • Cilat janë shenjat e shfaqjes së mbështjelljes në mitër?

  Simptomat formimin e mbështjelljes në mitër zakonisht pak, dhe, në shumicën e rasteve, nuk e mërzit gruan. Në mënyrë tipike, kjo lloj procesi pengon funksionimin normal të legenit se gratë vërejnë menjëherë. Për shembull, ishte rezultat i një shkelje të këtij patologjisë lëvizshmëri zorrë sythe zakonisht çon në një shkelje të kamionit të tij, duke shkaktuar kapsllëk.
  Është një shtatzëni në prani të mbështjelljes ne uterus?
  Nëse sëmundja ngjitëse prek tubat fallopiane, vezoret apo mitrës direkt, ajo çon në kapjen përçarje tubat fallopiane mundësitë vezë. Gjithashtu, në rrugë ka pengesa spermës, në mënyrë që ata të takohen me një vezë pothuajse e pamundur. Prandaj, shtatzënia dhe të ngjitet në mitër - janë gjëra të papajtueshme.

  Si për të përcaktuar praninë e mbështjelljes në mitër?
  Diagnoza e mbështjelljes në mitër është një proces i komplikuar. Më shpesh ata janë gjetur në gratë që kanë një histori të sëmundjeve inflamatore të organeve pelvike, apo operacioneve kirurgjikale në këto organe.
  Ekzaminimi gjinekologjik vetëm ndihmon për të supozojmë se në mitër mund të jenë të ngjitet. Për të përcaktuar me saktësi këtë sëmundje përdorur një metodë të diagnozës, si laparoscopy. Ajo është gjithashtu shumë e rëndësishme në diagnozën e kësaj sëmundje është metoda e MRI dhe ultrazërit.

  Si për të trajtuar adhesions në mitër?
  Metoda kryesore e trajtimit të mbështjelljes në mitër është ndërhyrje kirurgjikale. Në mënyrë të veçantë, duke përdorur një laparoscope prodhojnë ndarjen dhe largimin e pastajmë të mbështjelljes në mitër.
  Përveç kësaj, trajtimi i mbështjelljes në mitër gjithashtu përfshin përdorimin e barnave. Së pari, duke përdorur agjentët fibrinolytic dhe anticoagulants. Në periudhën postoperative, çdo pacient është caktuar një kurs të terapisë me antibiotikë.
  Skema individuale trajtim në çdo rast, si një mjek, sipas situatës, vendos se si ta trajtoj adhesions në mitër. Ndonjëherë, edhe sjellja e laparoscopy nuk mund të zgjidhë problemin plotësisht, ngjitet dmth formuar përsëri. Duke përdorur metodat e mësipërme mund të nxjerrë vetëm mitrës dhe organet e tjera të mbështjelljes, por jo të rivendosur strukturën ish e tubave fallopiane, në institucionin e tij. Prandaj, në qoftë se shtatzënia pas trajtimit të gjatë fillon, mjekët rekomandojnë përdorimin e mënyrës ECO. Për shumicën e çifteve në të cilat gruaja vuan sëmundje ngjitëse, kjo metodë është e vetmja riprodhimi opsion.