Sindromi Stein-Leventhal

Sindroma Stein-Leventhal mirë i njohur si sindromen policistike te vezoreve (PCOS), dhe çrregullimeve të lidhura në sistemin endokrin. Në pacientët një rritje në numrin e hormoneve meshkuj. Sëmundja më e zakonshme e sistemit riprodhues fillon të zhvillohet në pubertet. Për fat të keq, sëmundja është një nga shkaqet e mundshme të infertilitetit. Gjithashtu, semundja mund të çojë në çrregullimet e sistemit kardiovaskular, diabetit të tipit 2.

Sindromi Shenjat Stein-Leventhal


Ndërsa shkenca nuk mund të argumentojnë me saktësi se çfarë e shkakton PCOS shkakun. Supozohet se një ndikim të madh në zhvillimin e patologjisë ka një predispozitë gjenetike. Prania e një histori familjare të çrregullimeve endokrine, si diabeti apo obeziteti, mund të tregojë mundësinë e sindromi Stein-Leventhal. Ndryshme beninje fibromë ënjtur, mitrës mund të shkaktojnë PCOS.

Simptomet kryesore përfshijnë:

 • cikli menstrual;

 • mungesa e ovulacionit;

 • vezoret zgjeruar, cysts në to;

 • mbipeshë;

 • rritjen e flokëve të tepërt në trup;

 • spote;

 • probleme të lëkurës;

 • pamjen e shënon shtrirje në trup;

 • presionin e lartë të gjakut;

 • Dhimbje rregullt barkut dhe të ulët mbrapa;

 • infertilitetit apo aborte spontane;

 • Ënjtje të shpeshta;

 • seborrhea.


 • Sindromi Stein-Leventhal ndikon në pamjen e femrave, duke rezultuar në pacientët shpesh theksohet çrregullime natyrën emocionale. Ata janë agresive, nervoz, mund të bien në depresion ose të jetë apatike.

  Trajtimi i sindromi Stein-Leventhal


  Për fat të keq, masat parandaluese mund të ndihmojë në parandalimin e sëmundjes nuk ekziston. Në varësi të faktorëve të ndryshëm, trajtimi mund të jetë përdorimi i drogës apo shpejt.
  Kur terapi konservative përshkruar barna hormonale që pacienti duhet të marrë një kohë të gjatë (rreth gjashtë muaj). Tjetër stimuluar shembull ovulacionit Klostylbehytom. Dhe në qoftë se brenda 3-4 muajve ovulyatornaya funksion nuk është restauruar, përdorimi i mëtejshëm i drogës është ndalur.

  Nëse sëmundja mjekim shërim Stein-Leventhal dështuar, atëherë vendimi në lidhje me kirurgji. Aktualisht, mjekët përdorin metodën laparaskopycheskyy si më të butë dhe të ulët-ndikim.