Qirinj Syntomytsynovыe në gjinekologji

Shpesh e përdorur në praktikën gjinekologjike këtë drogë si Synthomycin. Ky antibiotik, i cili zbulon efekt aktive kundër baktereve, spirochetes, rickettsia, viruset mëdha. Ajo punon edhe në ato shtame bakterore që janë rezistente ndaj sulfonamides, stretomocinë, penicilinë.
Efekti i këtij agjenti është në shkelje të sintezës së proteinave në mikroorganizëm celular. Synthomycin ka hydrophobicity të mirë, të lehtë kapërcen membranën qelizore të baktereve dhe pengon lëvizjen e aminoacidet për objektivat peptide.
Avantazhi i produktit është se rezistenca e baktereve për përbërës të saj aktive - Chloramphenicol zhvillohet ngadalë.

Produkti është paraqitur në forma të ndryshme, por për trajtimin e aparatit gjenital femëror përdorur shpesh suppositories vaginale syntomytsynovыe (qirinj).

Qirinj syntomytsynovыh Aplikimi


Sipas udhëzimeve për qirinj përdorim syntomytsynovыh justifikuar emërimin e tyre në infeksionet e ndryshme bakteriale e organeve gjenitale femërore, duke përfshirë tservytsytah dhe vaginitis. Por kjo duhet të kihet parasysh se patogjene që shkaktojnë këto sëmundje duhet të jenë të ndjeshëm ndaj kësaj droge. Për këtë para përshkrimin e recetave të drogës për gratë shtupë është marrë dhe bërë mbjellje bakteriologjike. Nëse agjenti i sëmundjes tregon ndjeshmëri ndaj antibiotikut, trajtimi do të jetë efektive.

Lidhur me përdorimin e qirinj syntomytsynovыh në maja, ajo nuk konsiderohet e justifikuar, sepse ky mjet ka veprim antifungal. Përveç kësaj, produkti (për shkak të faktit se ajo është një antibiotik) mund të çojë në përçarje të microflora vaginale dhe candidiasis (mëllenjë). Pra, pas suppositories terapi Synthomycin e rëndësishme për të rivendosur microflora natyrore.
Syntomytsynovыe qirinj në gjinekologji është përdorur jo vetëm si ilaç, por si një profilaktik, për shembull, para hysterography ose para operacionit të abortit dhe të diathermocoagulation qafën e mitrës, instalim pajisje intrauterine (dhe pas) me qëllim për të parandaluar infeksionin që gërryen dhe zhvillimin e inflamacionit.

Suppositories Syntomytsynovыe zakonisht mjeku parashikon për përdorim brenda 7-10 ditësh 2-3 qirinj në ditë. Drogës është paraqitur si shumë të jetë e mundur në vaginë, dhe gruaja duhet të jetë në një pozicion të prirur. Dozimi Synthomycin për vajzat adoleshente - 1-2 supozitorëve përditshme.
Vlerësimet e trajtimit të kryhet në pesë ditë. Nëse dhjetë ditë nuk kanë arritur efektin e dëshiruar, atëherë mjeku duhet të shqyrtojë trajtimin dhe emërojnë ndonjë ilaçe të tjera.

Kundërindikimet për përdorimin e qirinj syntomytsynovыh


Ky agjent antibacterial nuk është përdorur në qoftë se një grua ka një ndjeshmëri të lartë ndaj përbërësve të ilaçeve në pamjaftueshmërisë hepatike ose renale, porfiria akute ndërprerje apo mungesa e glukozë-6-fosfat dehidrogjenazës, si dhe për moshën e pubertetit.
Që nga të dhënat që syntomytsynovыe qiri nuk ka efekte të dëmshme në të fetusit, nuk ka, ata nuk e përdorin dhe shtatzënia.
Efektet anësore të suppositories vaginale syntomytsynovыh

Përdorimi i supozitorëve mund të shkaktojë dispepsi, depresion dhe gjak. Nëse kjo ndodh, ju duhet të raportoni reagime të tilla të mjekut organizmit.