Serozometra - ajo

Akumulimin e lëngjeve në mitër quhet serozometra. Në fakt serozometra - jo një diagnozë të plotë, por më tepër një shtet funksional, si lëngun në mitër mund të mblidhen në sëmundje të ndryshme dhe si një komplikacion i sëmundjeve të tjera. Lëngun në mitër mund të jetë nxitëse apo i lëngshëm. Serozometra pas lindjes quhet lohiometra dhe lidhur lohy shkelje rrjedhje, grumbullimi i lëngjeve në mitër quhet hematometra gjakut. Moderne serozometra diagnoza gjinekologjisë nuk ndahen si një sëmundje të veçantë, si një simptomë e sëmundjeve të tjera.


Serozometra - ShkaqetMë serozometra zhvillohet në gratë në menopauzë të hershme, kur ndryshime të hormoneve në trup është i shqetësuar si permeabilitetit vaskular dhe rreshtim membranën qelizore të mitrës. Aftësitë endometrial rigjeneruese humbur gradualisht në mungesë të menstruacioneve, dhe scraping zgavrën e mitrës gjatë kësaj periudhe mund të nisë të zhvillimit të serozometrы. Faktorët që kontribuojnë në serozometrы indirekt - zakonet e një gruaje të keqe (alkoolin dhe duhanin), mungesa e ushtrimit, lëndimit dhe operacionit në mitër, shthurur, ushqim monoton pa micronutrients dhe vitamina të mjaftueshme, sidomos yndyrë-shpjegueshëm. Ndonjëherë terapi zëvendësimi të hormoneve, sidomos në qoftë se menopauza e rëndë mund të shkaktojë shfaqjen serozometrы.


Serozometra - Simptomat dhe diagnoza
Shenjat serozometrы nëse nuk ka inflamacion në mitër - një rritje të mitrës në madhësi dhe dhimbje të përsëritura dhemb në bark. Mitra mund të rritet në mënyrë që shtrembëron zgavrën e barkut dhe i dukshëm edhe në shqyrtimin e thjeshtë të barkut. Por jo vetëm serozometra rrit madhësinë e mitrës duhet të jetë një diagnozën diferenciale me rritje fijor mitrës dhe tumoret dhe cysts ovarian ose kystomamyy ovarian.
Prandaj, diagnoza serozometrы bazuar kryesisht në ultrazërit - shqyrtimin e femrave. Në mitër të ultrazërit në mënyrë të qartë të dukshme vëllimit anэhohennaya ndryshme lëngjeve. Në mënyrë të ngjashme, ajo do të duket dhe lohiometra, por duket në gratë gjatë 2 muaj pas lindjes. Serozometru dyshuar të jetë e mundur dhe simptoma të tjera, përveç rritjes në madhësinë e mitrës:


 • dhimbje barku i intensitetit, zakonisht shurdhër, drag të ndryshme;

 • nga koha në kohë ka shkarkesë i holluar me ujë me bollëk nga të lëngshme vagina gri;

 • urinimi vështirësi, dhimbje ose urinim i shpeshtë;

 • dhimbje gjatë marrëdhënieve me ardhjen e shkarkimeve të lëngëta pas tij;

 • pranimi i infeksionit purulent dhe inflamacion në mitër në një rritje të mprehtë në temperatura të 39-40 gradë, simptomat e dehjes, dhimbje barku akute. • Si për të trajtuar serozometru?  Trajtimi serozometrы mungesën e infeksionit bakterial zakonisht konservatore dhe synon zgjerimin e kanalit cervikal dhe kullimit të mitrës. Por shpesh, trajtimi fillon me scraping zgavrën e mitrës me heqjen e lëngjeve dhe të mëvonshëm përmbajtjes histologjike provimit.

  Mos e merrni ilaçe e tyre ose metoda popullore e trajtimit të përdorur, kur diagnostikuar serozometra, në mënyrë që të marrë rezultatin e ekzaminimit histologjik pamundur për të përjashtuar kancerin dhe kushte precancerous, e cila mund të jetë një serozometra simptomë.
  Nëse ka filluar inflamacion purulent i përmbajtjes gojë - përshkruajnë antibiotikët, kullimit e mitrës, detoxification dhe drogës anti-inflamator. Trajtimi serozometrы kryesisht drejtohen në trajtimin e sëmundjeve të shkaktuara nga ajo, dhe në mungesë të contraindications përshkruajnë barna që përmirësojnë trofike endometrium, stimulators, multivitamina, immunocorrectors.