Salpingjitit - trajtim

Salpingjitit, ose inflamacion i tubave fallopiane, jo rrallë gjinekologu praktikë patologji. Ajo është e kombinuar shpesh me adnexitises salpingjitit (inflamacion të vezoreve) dhe të rezultojë nga rritëse infeksionit (zakonisht infeksion gjenital) nga vaginës dhe mitrës. Nëse nuk salpingjitit patrajtuar akute, ajo duhet të shkojë në kronike. Në këtë rast një inflamacion kronik të gjatë të ngadaltë në mënyrë të pashmangshme të çojë në formimin e mbështjelljes në shkelje të qenët i qartë i Tubalit, e cila do të shkaktojë shterpësi ose shtatzëni ektopike. Në këtë artikull kemi parasysh salpingjitit akute dhe kronike dhe sidomos trajtimi i tyre.Si për të trajtuar salpingjitit akute dhe kronike?
Trajtimi adekuat i salpingjitit akute mund të çojë në shërim të plotë dhe nuk do të largohet nga ndonjë pasojë. Treat salpingjitit duhet të jetë një specialist dhe në çdo rast jo për të vetë-mjekoj. Para trajtimit të përshkruajnë, mjeku duhet të përshkruajnë një numër të ekzaminimeve klinike (të gjakut dhe të urinës), ultrazërit dhe analizat e gjakut PCR ose qafën e mitrës përmbajtjen në një numër të infeksioneve seksuale. Sqarim i faktorit etiologjik inflamacionit është çelësi për trajtim të suksesshëm. Në salpingjitit përdorur domosdoshmërisht në trajtimin e antibiotikëve në tableta, qirinj inflamator, drogë immunomodulatory. Kur procesi akute subsides, trajtimi mund të shtohet në terapi fizike dhe Balneotherapy.Mjete Trajtimi popullore - salpingjitit
Trajtimi i salpingjitit përdorin mjete popullore përveç terapi antibacterial dhe anti-inflamator. Një plotësues i mirë për trajtimin është një koleksion i bimëve (fara kamomil, Calendula, liri). Pritja tretësirë ​​e Echinacea purpurea do të stimuluar sistemin imunitar dhe për të rritur mbrojtjen e trupit.


Unë dua të them të gjitha gratë, në qoftë se ju të shënojë në ethe, të dridhura, lengjet vaginale me një erë të pakëndshme, dhimbje barku në pushim dhe gjatë raportit seksual, konsultohuni menjëherë me mjekun, sepse këto mund të jenë simptomat e salpingjitit akute.