Colposcopy Extended

Çdo grua që është duke shikuar shëndetin e tyre, duhet të vizitojnë një gjinekolog një herë në vit, si dhe prania e lezioneve të mitrës - 2 herë në vit. Për diagnozën e saktë është e nevojshme për të kryer një ekzaminim të plotë të pjesës së vaginës dhe vaginal të qafës së mitrës. Colposcopy zgjeruar përfshin shqyrtim të kujdesshëm të mukozës qafës së mitrës para-trajtuar duke përdorur tryprotsentnoho acid acetik, duke përdorur një pajisje të veçantë optik - mikroskop, colposcope, vydeokolposkopa.Faza tjetër e diagnozës është testi Schiller-së, në të cilën mucous e mitrës aplikuar zgjidhje të jodit që shëndetshme kafe njollë indeve. Jo njolla qelizat e kancerit dhe qelizat e dëmtuara nga erozioni. Rezultatet colposcopy shqyrton mjeku diagnostikuar më vonë dhe çfarë trajtimi është përshkruar.


Colposcopy zgjatur mund të diagnostikuar defekte edhe të vogla të mukozës, të tilla si tumoret e vogla, erozioni i vogël, hemorragji mikro.


Colposcopy - dëshmitarGjinekolog shpenzon zgjeruar karrige colposcopy qafës së mitrës gjinekologjike për patologji të dyshuar cervikal lejon për të zbuluar sëmundje precancerous dhe kancerin e qafës së mitrës në fillim, HPV dysplasia, polyps, polyps endometrial hyperplasia Mukoza эrytroplakyy qafës së mitrës, leukoplakia. Gjithashtu në kolposkopisë përcaktojnë formimin malinje në fazat e hershme dhe për të përcaktuar biopsi e tokës dhe Citologjia shpifjeve.


Llojet e kolposkopisëMjekët ofrojnë dy lloje të diagnostifikim të sëmundjeve të mukozës së mitrës: kolposkopisë të thjeshtë dhe të zgjeruar. Colposcopy thjeshtë kryhet pa përdorimin e drogës, të zgjeruara kryer duke përdorur teste të veçanta mjekësore. Gjithashtu, në mënyrë që të ofrojë një cilësi të gjinekologë inspektimit të kryer kolposkopinë zgjeruar me Citologjia.Citologjia - një metodë moderne të diagnostifikimit të sëmundjeve të mitrës, thelbi i të cilit është për të përcaktuar cilësore dhe sasiore përbërjen vija Smears qafës së mitrës, Gërryerjet me të cilat vlerësojnë gjendjen e epitelit në inflamacionet e ndryshme, shtetet precancerous dhe një kohë dhe ju lejon të monitoruar trajtimin e patologjive të ndryshme qafën e mitrës.


Aktiviteti mjekët bashkëkohore të lartë që synojnë zbulimin e hershëm dhe eliminimin e patologjive të cilësisë që lidhen me sistemin riprodhues të femrës. Ju duhet të monitoruar shëndetin tuaj dhe e di se zbulimi i hershëm i sëmundjeve ndihmon pak të dhimbshme dhe të kushtueshme për të shpëtoj prej tij.