Madhësia gjëndër cikël me ditë

Natyra menduar gjithë trupin tonë në detaje. E pra, kur gruaja është i vetëdijshëm për të gjitha detajet dhe këto "gjëra të vogla" të trupit të tij. Në fund të fundit, kjo njohuri mund të ndihmojë një moment të tillë të rëndësishëm si konceptim. Jeni të interesuar? Pastaj tregoni.
Metrics folikulare
Kjo fjalë i panjohur quhet procedurë ultratinguj që është kryer për të monitoruar rritjen dhe për të ndryshuar follicles që janë në vezore femra. Pse është e nevojshme?
Nuk është sekret se gjëndër ovarian është vendi ku veza formuar, përmes të cilit më vonë vjen konceptimin shumëpritur. Por kjo nuk është kaq e thjeshtë. Sam gjëndër duhet të jenë të përgatitur për të siguruar që është krijuar vezë, dhe për këtë ai duhet të ringjallej. Metrics folikulare dhe vetëm shikuar gjëndër jeta mund të kuptojnë pjekur vezë dhe ovulacioni ka ndodhur.

Çfarë mase duhet gjëndër?


Cila është madhësia e folikulit në vezore është normale dhe se si ajo ndryshon në varësi të ciklit, të përpiqen të marrin në konsideratë sa i detajuar të jetë e mundur. Për ata që janë pak të hutuar, vetëm të specifikojë se cikli i parë ditën konsiderohet si dita e parë e menstruacioneve dhe, respektivisht, dita e fundit e ciklit do të jetë dita e fundit para menstruacioneve. Shembulli i mëposhtëm është projektuar për ciklin klasik të 28 ditë.

  • Në 5-7 cikël ditor gjitha follicles të cilat janë në vezore nuk i kalon 2-6 mm në diametër.

  • Në 8-10 ditë përcaktuar gjëndër dominuese në të cilin veza do të zhvillojë. Madhësia gjëndër dominuese para ovulacionit është rreth 12-15 mm mbetur, duke arritur në rreth 8.10 mm, të ulur dhe përfundimisht të zhduket.

  • Në 11-14 ditë gjëndër ynë kryesor rritet rreth 8 mm (2-3 mm në ditë). Kur madhësia e ovulacionit gjëndër tashmë do të jetë 18-25 mm, pas së cilës ai së shpejti duhet të ia plas me radhë dhe lirimin e një vezë.


  • Vetëm duket e tërë gjëndër jetën të shkurtër. Në ditët e tjera të ciklit ose të ketë vezë nga takimi farë mashkull, apo "venitje". Dhe kjo vazhdon derisa të vijë shtatzënisë.

    Sigurisht, ka raste kur gjëndër dominuese nuk ia plas dhe ovulacioni ndodh. Dhe nga gjëndër mund të fillojnë të ndodhin ose atresia (ulja e kundërt dhe zhdukja e mëvonshme) ose të vazhdueshme (të vazhdueshme ekzistenca dhe zhvillimi neovulyrovavsheho gjëndër). Në rastin e fundit, një gjëndër mund të bëhet një kist folikulare.
    Ne shpresojmë se ky artikull ka ndihmuar ju të përcaktojë tuaj ditë "nxehtë", dhe së shpejti ju do të dini se ju keni filluar një jetë të re për të dalë.