Lëngu nga vagina

Edhe gratë e shëndetshme përballur me daljen e lëngut nga organet gjenitale. Nëse vagina është ndarë lëngshme të qartë në sasi të vogla, pa një të mprehta, odors pakëndshme dhe papastërtitë, ajo është rezultat mjaft normale e organeve gjenitale operimit.

Shkaqet e lëngjeve nga vaginë


Në vaginë, në qafën e mitrës janë kancer të shumta. Si rezultat i formimit dhe sekretimit të lengjet vaginale tyre. Operacioni gjëndra nivele të rregulluara të hormoneve. Prandaj, numri dhe konsistenca e lëngshme lëshuar reagon ndaj ndryshimit hormonal varësi ditën e ciklit menstrual. Rritja e sasisë së lëngjeve nga vaginës gjatë shtatzënisë për shkak të rritjes së nivelit të hormoneve.

Çdo ndryshim në karakteristikat e lëngjeve nga vaginës që tregojnë praninë e sëmundjeve të sistemit riprodhues. Ajo mund të jetë:

 • shkelja e microflora vaginale;

 • infeksionit;

 • Inflamacion kronik në vezore;

 • neoplasms beninje dhe malinje.


 • Të ndryshojë ngjyra e lengjet vaginale
  Pasi e kuptoi pse vagina është ndarë lëngshme, të kuptojnë ndryshimet më të shpeshta ndodhin.

 • Për shembull lëngu i bardhë nga vaginës - një shenjë e mëllenjë. Sidomos në qoftë se alokimi i trashë dhe kanë një erë karakteristike kosi.

 • Shkarkimit të verdhë apo të gjelbër nga shuma të mëdha për shkak të tyre leukocite. Kjo situatë ndodh në sëmundje të shkaktuara nga infeksioni bakterial.

 • Lëngshme bëhet ngjyrë kafe për shkak të rënies së qelizave të gjakut që i përzier me mukozë vaginale. Lëngu kafe nga vagina mund të ndodhë në periudhën e okolomenstrualnыy. Arsyeja për këtë ngjyrë zgjedhje mund të jetë endometritis kronike dhe Endometrioza.

 • Shfaqja e një lëng i kuq nga vagina shkaktuar nga një përzierje të vogël të gjakut. Një model i ngjashëm është vërejtur në lëndime të vogla Mukoza vaginale, me erozionin podkravlyvayuschey qafës së mitrës. Dhe gjithashtu si përzgjedhje nuk është i parregullt gjatë ovulacionit.

 • Një gjakderdhje polip ose tumor formimi mund të jetë shkaku i shkarkimit rozë ose ngjyrë kafe.


 • Nëse zgjedhja e lëngjeve nga ndryshimi vagina karakteristikat e tyre, duhet menjëherë të vijnë në pritjen tek gjinekologu. Kjo do të lejojë kohë për të diagnostikuar gjendjen e sistemit riprodhues dhe për të marrë masa për të eliminuar simptomat e pakëndshme.