Lëngu në mitrës - e cila është

Serozometru, grumbullimi i lëngjeve në mitër, mund të identifikojë sëmundje specifike. Ky fenomen është një shumë simptomave të çrregullimeve të ndryshme gjinekologjike.
Megjithatë, nëse në procesin e ju Ultrasonografia shpallur lëngun në mitër, nuk e bëjnë konkluzione të nxituara. Shpesh gratë kanë një sasi të vogël të akumulimit lëngjeve në shkop pasmë mitrës, dhe kjo vetëm tregon ovulacionit parakohshme. Pra, për të marrë mjekët plotë foto përshkruajnë teste plotësuese.


Çfarë është fluide në barkun e nënës?Serozometra - është një rast për të përcaktuar shkakun e saktë të asaj që ndodh me vendosjen e testeve të ndryshme dhe ndjekja e dinamikës së procesit, pasi supozohet se një grua të shëndetshme mitra nuk është likuid nuk duhet të jetë. Në praktikë, në shumë raste shkaktojnë akumulimin e lëngjeve në mitër janë:

 • pezmatimi i organeve pelvike (sidomos pas operacionit);

 • Endometrioza;

 • këputje e cysts ovarian ose;

 • shfaqja e malignancies;

 • shtatzëni ektopike.


 • Në një masë më të madhe në shfaqjen e lëngjeve në mitër të ekspozuar gratë me çrregullime hormonale, veçanërisht në menopauzë dhe pas një operacioni. Akumulimi i clots dhe lëngun në mitër janë shpesh rezultat i komplikacioneve pas lindjes.
  Duke pozicionuar faktorët patologji përfshijnë:

 • konsumit të tepërt të alkoolit;

 • Pasiv (duke përfshirë edhe seksuale) jetës;

 • seksi çrregullt dhe të përafërt. • Lëngun në mitër: simptomat dhe trajtimi  Nga vetë, prania e lëngjeve në mitër nuk ka treguar shenja tipike vetëm në disa raste, pacienti vuri në dukje pamjen e shkarkimit lëngshëm, duke tërhequr dhimbje në bark (sidomos pas raportit seksual), ethe të lehtë.

  Pra, shpesh përcaktojnë procesin patologjike e mundur vetëm me ndihmën e ultrazërit.
  Nëse shkaku i lëngjeve janë sëmundje të tjera të sistemit riprodhues, ata nuk shkojnë pa u vënë re, për shkak të simptomatike ndritshme.
  Për sa i përket trajtimit, ne kemi gjetur se lëngu në mitër - nuk është gjë tjetër veçse një pasojë e sëmundjeve apo proceseve në gratë e tjera, pra të marra masat e duhura. Në rastet më të rënda mjekët mbështeten në kirurgji. Të tjera - terapi zbatueshme antibiotik, adjuvants, dhe fizioterapi.