Rektovahynalnыy gyp

Rektovahynalnыy quajtur formimin gyp në lumenin e vrima mes vaginës dhe rektumit.
Shkaqet e fistula
Arsyeja kryesore për formimin e Recto-vaginal fistula është një lindjet jonormale, të cilat kanë tendencë që të ketë periudhë të madhe të thata të zgjatura dhe të shoqëruar nga perineal.
Para formimit të fistula vaginale gjithashtu mund të shkaktojë inflamacion dhe komplikime që rezultojnë pas lindjes për shkak të traumave pas lindjes. Pra, nëse një grua në punë ishte madhësia e vogël e kanalin e lindjes, dhe fryti ishte i madh - dalja e boshllëqeve pashmangshme.

Arsimimi rektovahynalnoho fistula mund të rezultojë nga komplikimet që u ngrit gjatë një operacioni në organet pelvike.
Simptomat
Zorrës së trashë-vaginale gyp, në varësi të karakteristikave të lokacionit dhe madhësia mund të kenë simptome si të qarta dhe të fshehur. Manifestimi më i zakonshëm është evolucioni i gazeve dhe feçe nga vaginë. Që vaginës në këtë rast gjithmonë infeksion të pranishëm ndodh përkeqësimin e sëmundjeve inflamatore të tilla si gjenitale dhe të traktit urinar.
Trajtim

Mjekimi bëhet nga fistula rektovahynalnoho kirurgjike. Me zhvillimin e fistula si rezultat i traumave zorrës së trashë-mur ndarës vaginale është shumë e rëndësishme për të eliminuar gyp në 18 orët e para. Kjo sjellje prerje dhe suturing plagën edges me rivendosjen e integritetit të një ndarje.
Sot, për trajtimin e sëmundjeve të tilla si rektovahynalnыy gyp, praktika kirurgjikale përdoret në rreth 30 teknikave të ndërhyrjes kirurgjikale. Ky diversitet i varieteteve të operacioneve për shkak të karakteristika të ndryshme anatomike dhe topografike të çdo situate. Prandaj, para se operacioni i nevojshëm për të konstatuar karakteristikat topografike rektovahynalnoho fistula.