RDV në gjinekologji

WFD ose curettage veçantë diagnostikues, përdoret në gjinekologji për të diagnostikuar sëmundjet dhe mund të përdoret gjithashtu si një procedurë terapeutike. Ky manipulim është konsideruar si një nga ndërhyrjet më të njohura dhe të përdorura zakonisht në gjinekologji.

WFD - Indikacionet për përdorimin e


Anketa WFD na lejon për të përcaktuar gjendjen e endometrium në proceset beninje dhe malinje. Si manipulimit terapeutik WFD kryer në kushtet e mëposhtme:

 • në mënyrë për të ndaluar gjakderdhje;

 • kur hyperplasia endometrial;

 • për të hequr fibroids dhe polyps, në rritje në mitër;

 • ndërpritet gjatë shtatzënisë, nëse ekziston dyshimi i heqjes jo të plotë të vezëve të fetusit.


 • Gjatë operacionit WFD heq formacioneve abnormale në mitër dhe kanalit të qafës së mitrës.
  Teknika e scraping
  Le të shqyrtojmë më në detaje se si të bëjë endometrium DKU dhe kanalit të qafës së mitrës. Dan manipulimi është kryer nën anestezi intravenoze. Gete diagnostike është e rekomanduar për disa ditë para menstruacioneve. Para curettage duhet të shqyrtohet. E nevojshme për analizë DKU janë të shënuara më poshtë:


 • gjak;

 • koagulimit;

 • shqyrtimit për hepatitit B dhe C, HIV, sifilizi;

 • tampon nga vagina në praninë e inflamacionit;

 • EKG;

 • Ultratinguj legenit.


 • Pas shqyrtimit dhe mungesa e contraindications shkojnë në fazën kryesore:

 • Para së gjithash, kalojnë WFD kanali qafës së mitrës, materiale që rezultojnë të mbledhura për studime të mëtejshme.

 • Mitër Zonduyut dhe Extender futur gradualisht.

 • Në mitër injektuar metalike curette dhe të shpenzojnë scraping Mukoza.

 • Të gjitha të marrë materiale (përveç mitrës dhe qafës së mitrës) dërguar për testim laboratorik të indeve. Histologji në RVD fazë shumë të rëndësishme të hulumtimit. Që duke treguar të gjitha proceset patologjike në mukozën e largët.


 • Për lehtësinë tuaj WFD mitrës kombinuar me hysteroscopy ose ultrazërit. RDV me hysteroscopy lejon këtë manipulimin nën kontroll vizual dhe të jep mundësinë për të kontrolluar plotësinë e largimit të mukozës.
  Periudha postoperative

  Ky manipulim është, trajtimi në mënyrë specifike relativisht të sigurt në periudhën postoperative atje. Si pasojat DKU mund të vërehet moderuar gjakderdhje zgjat rreth një javë.
  Mjekimi pas DKU është duke marrë antibiotikë për parandalimin e komplikacioneve infektive dhe inflamatore. Për të monitoruar rezultatet e trajtimit në disa ditë (zakonisht në javë) Të caktoj ultratinguj përsëritura.