Parandalimi i sëmundjeve seksualisht të transmetueshme

Transmetueshme seksualisht Sëmundjet seksualisht të transmetueshme gjatë kontaktit të mukozës të kontaminuara me infektimin e partnerit mukozës. Atëherë agjenti penetron thellë në mukozën tashmë, ndërsa me anë të patogjeneve lëkurës paprekur nuk transmetohet me anë të objekteve dhe përdorim të përgjithshëm - too. Shumë rrallë infeksion të mundshëm nga familja, por patogjene të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme të vdesin shpejt jashtë trupit të pacientit, dhe është subjekt i rregullave të zakonshme të higjienës, infeksion nga gjëra të zakonshme që ndodh. Prandaj, parandalimi i infeksioneve seksualisht të transmetueshme është e lidhur direkt me metodën e infeksionit.


Parandalimi i infeksioneve të transmetueshme seksualisht


Që mekanizmi kryesor i transmetimit të sëmundjeve seksualisht të transmetueshme dhe virusin e AIDS-it është marrëdhënia seksuale, më të mirë parandalimi i tyre - një prezervativ gjatë marrëdhënieve seksuale. Mos harroni se nuk ka rëndësi se çfarë kontaktit mukozës gjatë infeksionit për shkak të kontraktimit të infeksioneve seksuale nuk mund vetëm marrëdhënie klasike, por kur kontaktet orohenitalni. Po, dhe prezervativi nuk mund të jetë një garanci e sigurisë - shkarje rrallë prezervativ apo këputje, në këtë rast, dhe kontakti të shkurtër të mjaftueshme për të mukozale infeksionit.

Masat emergjente për të parandaluar sëmundjet seksualisht të transmetueshme


Në rastet e marrëdhënieve të pambrojtura ose në kundërshtim me integritetin e prezervativit gjatë saj, ka një numër të barnave për parandalimin e emergjencës. Parandalimin e drogës e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme nuk mund të besueshme të mbrojtur kundër të gjitha sëmundjeve seksualisht të transmetueshme, por disa lloje të drogës janë të mira për parandalimin e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme si sifilizi, gonorrea, trichomoniasis.
Këto përfshijnë zgjidhje antiseptik si Myramistin, chlorhexidine, shumë më pak të përdorura në zgjidhjet moderne të trajtimit të Permanganat kalium, nitrat argjendi, e cila është trajtuar me mukozës pas kontaktit. Gjithashtu, për parandalimin e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme mund të aplikohet paste ose qirinj që përmbajnë antiseptics, Pharmatex tilla, Patenteks ovale, dhe patogjeneve vrarë dhe spermës, kështu që nganjëherë përdoret edhe për t'u mbrojtur nga shtatzënia e padëshiruar. Por besueshmëria e ndonjë farmaceutike për parandalimin e infeksioneve seksualisht të transmetueshme është shumë më pak se prezervativ.

Parandalimi më i mirë i sëmundjeve seksualisht të transmetueshme ka qenë gjithmonë seks me një partner seksual, zakonisht një familje. Për më tepër, në besim të plotë në partnerin tuaj mund të jetë vetëm pas testit, infeksione gjenitale.