Test Zimnitskiy

Ajo është e njohur gjerësisht se sëmundje të veshkave është jashtëzakonisht e rrezikshme për shëndetin dhe madje edhe jetën. Në këtë drejtim, shkencëtarët zhvilluar disa metoda me të cilën për të monitoruar gjendjen dhe punën e këtyre organeve. Deri më sot, mënyra më e informative për të përcaktuar funksionin e veshkave të tilla si aftësia për të përqëndrohet dhe të nxjerr urinës - një test Zimnitskiy.

Test për urinës ZimnitskiyTest për Zimnitskiy përdorur me sukses në urologjisë për një kohë të gjatë, si ajo lejon për të vlerësuar aftësinë e përqendrimit të veshkat, për të identifikuar dhe ndjekur dinamikën e dështimit të veshkave të kontrolloni sistemin kardiovaskular.

Gjykimi Zimnitskiy përcaktuar densitetin relativ të urinës, ose më mirë ajo shkrihet substanca të tilla si komponimet e azotit, materie organike dhe kripëra. Mostër e urinës hulumtim Zimnitskiy bërë me ditë, natën dhe ditën pjesë.

Zimnitskiy mostër - mbledhjen e materialit?Për të kryer analiza të sakta si ju duhet të ndiqni disa rregulla. Algorithm se si për të mbledhur mostrat e urinës për Zimnitskiy diçka si kjo:

 • Së pari ne kemi nevojë për të përgatitur 8 kanaçe për materiale të pastër.

 • Herën e parë duhet të urinoj në orën gjashtë në tualet.

 • Pastaj të mbajë urinim në kavanoz të parë në 9 orë dhe pastaj në çdo kapacitet të mëvonshëm në një interval prej tre orësh. Kjo është pjesa e fundit e urinës duhet të mblidhen në orën gjashtë të mëngjesit tjetër.

 • Kjo shumë brenda natës fikse e lëngjeve ju pini ju doni të përdorni si normale.

 • Materiali që rezulton është dorëzuar në laborator.

 • Është e rëndësishme të theksohet se para se të marrë një test urina për avari Zimnitskiy duhet të ndalojë marrjen e drogës diuretik. • Testi Zimnitskiy: transkript  Shpjegimi i rezultateve të marra nga mostren e urines Zimnitskiy vlerësohet në krahasim me ato rregulla. Pra, për një person i shëndoshë është e karakterizuar nga:

 • Shuma e servings ditore e urinës është e 200-350 ml

 • Në kohë të natës, kjo shifër ndryshon 40-220 ml

 • Dendësia normale relative e urinës gjatë ditës në kuadër 1010-1025 gjatë natës - 1018-1025.

 • Vëllimi i urinës është normalisht 70-75% të dehur të lëngshme, me dy të tretat e diuresis ndodhin gjatë ditës.


 • Nëse performanca përtej normale, atëherë ajo është një proces patologjik, të tilla si shkelje të aftësisë përqendrimit të veshkave tregon një numër të barabartë të urinës ditën dhe natën. Gjithashtu e dështimit të veshkave tregon densitet të ulët relative të urinës. Në praktikë mjekësore, kushti quhet hypostenuryya.
  Përveç uljen densitetin e urinës ndodh kur:

 • edemë;

 • insipidus diabetit;

 • Ngrënë ushqime të ulët në proteina dhe kripë;

 • dështim të zemrës 3-4 shkallë;

 • pyelonephritis;

 • amyloidosis kronik renal.


 • Të iniciojë karakteristikë adaptive e funksionit renal të njëjtin vëllim e urinës gjatë ditës.
  Nëse pas testi për Zimnitskiy gjetur rrit densitetin e urinës, ne mund të supozojmë sëmundjet e mëposhtme:

 • dështim të zemrës;

 • glomerulonefriti;

 • Sindroma nefrotike;

 • diabeti;

 • përshpejtuar shpërbërjen e qelizave të kuqe të gjakut;

 • lartë urina Dendësia mostër Zimnitskiy gjatë shtatzënisë mund të jetë rezultat i një toksicitetit të fortë. • Analiza e saktë e mostrave Zimnitskiy vetëm një mjek mund të bëjë, në bazë të simptomave shoqëruese, ekzaminimin dhe metoda të tjera.