Arsyet dhe problemet e gjinekologjisë fëmijëve

Fëmijët gjinekologji dhe problemet e saj zakonisht gjendet diku në periferi të vëmendjes së njerëzve. Por kjo është nga vetëdija prind i këtyre çështjeve varet në shëndetin e vajzave - gruan e ardhshme. Si për të zvogëluar rrezikun e patologjive gjinekologjike në fëmijët tanë dhe në kohë për të parë rrezikun hutim prindërore. Cilat janë shkaqet dhe problemet e gjinekologjisë fëmijëve?
Mjekët në drejtim të çështjeve të grave njoftimit absolutisht e drejtë që shumë e gjinekologjisë është i ndarë në fëmijët dhe adoleshentët, dhe të rriturit. Në fakt, nuk është një gjinekologjisë përgjithësi, duke studiuar trupin e femrës në çdo moshë. Fakti që vajza e vogël i ka vënë të gjitha që përfundimisht të transformojë atë në një grua të rritur të aftë për të ariut dhe të sjellë deri fëmijën e tyre. Në vendin tonë, së pari konceptuar tërë shërbimin që do të merrej me problemet dhe shkaqet e fëmijëve dhe adoleshentëve gjinekologjisë. Ajo formuar edhe me sukses për rreth dyzet vjet, por pastaj, për shkak të ndryshimeve në sistemin e shëndetësisë, të gjitha përpjekjet kanë filluar të shkojnë ngadalë atje.


Jeta dhe shëndeti i fëmijës gjatë fillimit të pubertetit, e cila është rreth tetë vjeç, krejtësisht i varur në kujdesin dhe vëmendjen e prindërve të tij, në qoftë se ju ndodh që të jetë nëna e një vajze të vogël, gati për të marrë përgjegjësinë jo vetëm për shëndetin, por dhe shëndetin e fëmijëve të saj të ardhshëm. Cilat rreziqe të presin fëmijën tuaj në një hendek moshë të konsiderueshme të ahukayuscheho spirale rozë në shtrat për të ecur me çantë shpine për nxënësit e shkollës fillore?

Gjatë kësaj periudhe, nënat mund të hasni probleme dhe shkaqet e këtyre llojeve:

- dëmtimi;
- sëmundja inflamatore e vulvë (rralle brendshme);
- Tumoret;
- Defekte;
- çrregullime metabolike. Shkaqet e këtyre sëmundjeve mund të jenë shumë të ndryshme, shpesh të vështira për të parandaluar: ajo është vetëm nga nënat shumë të vëmendshëm. Për shembull, pereduyazyka sëmundjet inflamatore janë të rrënjosura në të njëjtat karakteristika strukturore të trupit të vajzës: vezoret nuk është "zgjohen" dhe nuk mund të kryejë funksionin e tij mbrojtës, kështu që çdo infeksion që merr në trup, mund të shkaktojë inflamacion.


Sëmundja ndonjëherë provokon veshje, të tilla si të shtrënguar, fërkim pantallona apo pantallona me materiale që mund të irritojë lëkurën. Probleme të tjera mund të jenë të lindur dhe të trashëguar, syri i tyre lakuriq nuk është gjithmonë e re. Por nuk mendoj se është pothuajse e pamundur të parashikohet se ku kërcënimi mund të vijë. Shumë varet nga ne nënat. Së pari, në tonë ndërgjegjja ushqyerit - fëmijë racioneve. Shumë nëna gjejnë të dobishme për të ushqyer fëmijën tuaj të gjithë dhe më shumë - në punën e tyre është konvertuar shpesh overfeeding çekuilibruar që çon në peshë të tepërt, kanë prindërit që janë duke u përpjekur për të udhëhequr një jetë të shëndetshme, në të kundërt, nedohodovuyut trup në rritje e një fëmije. Mjekët në një zë të thonë se obeziteti (dhe thinness tepruar) është një devijim metabolike dhe mund të ndikojnë në gjinekologji.


Së dyti, nënat varet se si fëmija mëson rëndësinë e angazhimit dhe të higjienës së përditshme në qoftë se nga një moshë të re për të mos mësojë vajzën e saj për t'u kujdesur për veten e tyre, ajo kurrë nuk do të japë këtë vëmendje të mjaftueshme. Kjo është një gabim për të besuar se herët a vonë ajo do të kuptojnë rëndësinë e higjienës, kjo nuk ndodh gjithmonë. Mos harroni se një fëmijë fëmijët kopje zakonet e prindërve të tyre, dhe nëna në këtë shembull është shumë e rëndësishme për vajzat. Ndërsa vajza juaj është plotësisht deri te ju, mbikëqyrjen e saj nëse ju gjeni ndonjë përzgjedhje të dyshimtë në pantallona të shkurtra ose të dëgjojmë nga ankesat e saj e dhimbje në bark të ulët - mos humbasë atë nga veshi, ndonjëherë pasojat mund të jenë shumë serioze dhe madje edhe e pamundur për të rregulluar.


Rreziku i anomalive gjinekologjike në këtë moshë të tenderit frikëson fakti se shumë prej tyre janë asimptomatike. Megjithatë, në vendin tonë ekziston një sistem i shqyrtime detyrueshme vajzave, për shembull, nga rregullat, ata duhet të kontrolloni para se të hyjnë në çerdhe dhe shkolla, si dhe 11-12 vjet. Atëherë vajza do të shkojë në zyrën e mjekëve adoleshente. Nga një kategori moshe të veçantë përfshin vajzat pjekuria e të cilit ka filluar, por hyrja në jetën seksuale nuk ka ndodhur ende. Kontigjenti i fëmijëve çdo vit është në rënie: kjo është për shkak, natyrisht, fakti që mosha e hyrjes në marrëdhënie seksuale të jetesës ulur ndjeshëm. Mjekët me të drejtë ankohen se vajzat që kanë filluar vetëm menstruacioneve, janë nxiton për të zbuluar kreun e ri të jetës e lidhur me marrëdhëniet seksuale. Megjithatë, për ato nënat vajzat e të cilëve ende nuk definitivisht pjesë e fëmijërisë, foli për problemet e periudhës.


Ata të lidhura, si zakonisht, me shkeljen e pubertetit, çrregullime menstruale, të paktën - me tumore ose cysts. Gjatë kësaj periudhe shfaqen defektet anatomike dhe problemet vijnë për metabolizmin sipërfaqe, të cilat ne mund të shohim si një fëmijë. Çfarë nënat e rreziqeve të kësaj periudhe moshe? Detyra kryesore e nënës - vajza të përgatitur për atë që një cikël menstrual dhe si për të ndjekur. Mbani në mend se në mënyrë tipike kushtet klimatike band mesme është fillimi i muajit në vitet e dymbëdhjetë e gjysmë, dhe udhëhiqet nga këtë moshë. Mami duhet të tregojnë një periudhë të drejtë vëzhgimi.


Së pari, është e rëndësishme për të shënuar fillimin e menstruacioneve të imët ciklin e formimit. Shpjegoni rëndësinë e mbajtjes vajzën e tij në kalendarin e duhur - të fillojnë të ndihmuar veten e saj. Viti i parë gjysma e menstruacioneve mund të jetë i parregullt, në këtë moshë ajo është mjaft e mundur. Atëherë konsiderohet si një devijim nga cikli normë vetëm një herë në vit, ata mund të shpjegohet nga stresi, sëmundje, transferimin, etj Së dyti, të sigurojë kohëzgjatjen e menstruacioneve vajzës së tij në qoftë se ata të zgjasë më pak se tre ose më shumë se shtatë ditë - është alarmante.