Infeksionet e fshehur në gratë

Ka një numër të infeksioneve që mund të ndodhin në një formë latente, duke shkaktuar lezione gjenitale të femrave. Këto përfshijnë një listë të infeksioneve të fshehura janë në gratë:

 • Klamidia;

 • ureaplasmosis;

 • gardnerellez;

 • Virusi herpes;

 • citomegalovirusin;

 • papillomavirus njeriut;

 • mycoplasmosis.


 • Infeksionet e fshehur gjenitale zbuluar nga ekzaminim mjekësor, por nuk mund të manifestuar veten për shumë vite klinikisht fshehur apo rrjedhje, dhe gruaja është një bartës të sëmundjes dhe të transmetojë atë që partnerët e tyre seksual. Por shpifjeve konvencionale me ekzaminim gjinekologjik nuk zbulon infeksioneve të fshehura për gratë, në mënyrë për të zbuluar ata, duke përdorur metoda të veçanta.

  Simptomat e infeksioneve të fshehura në gratë


  Shpesh, pas trajtimit afatgjatë të infertilitetit ose shpeshta dështimeve në gratë, mjeku mund të thonë se kjo mund të jetë shenja të infeksioneve seksuale të fshehura. Por e gjithë kjo - shenja më vonë, por më tepër pasojat. Një infeksione fshehur gjenitale mund të dyshohet në femra shumë më herët se disa simptome. Ka 3 faza, e cila është e fshehur infeksione gjenitale tek femrat:

 • Humbjen e kupton organet gjenitale dhe vaginë në qafën e mitrës, nuk depërtojnë në mitër, duke shkaktuar inflamacion të simptomeve vaginale (kruarje, djegie, dhimbje, parehati gjatë raportit seksual, shkarkimin nga trakti gjenital) e ashpërsi të ndryshme. Shpesh dyshuar disa lloj infeksioneve fshehur në gratë mund të jetë prania e erozionit qafës së mitrës dhe lirimin karakteristike e një patogjen.

 • Humbjen kap dy mitrës dhe shtojca e saj, duke shkaktuar endometritis, salpingo, qenët i qartë dëmtuar nga tubat fallopiane, infertilitetit. Gruaja i shqetësuar për dhimbjen e ndryshme intensiteti në legen, simptomat e intoksikimit subsides periodike dhe të rënduar.

 • Humbjen kap organet dhe sistemet e tjera, duke shkaktuar inflamacion i mukozës vetëm të gjerë të infeksionit.


 • Çfarë fshehur infeksion parandaluar shtatzënë?
  Shumë shpesh gruaja kthehet te mjeku në fazën e dytë të sëmundjes për të mësuar se infeksioni fshehur shkaktuar varfëri apo abort. Ka raste kur simptomat e para skenike e shënuara në mënyrë të dobët se të sëmurë dhe në dijeni të pranisë së sëmundjes. Derisa ajo fillon të kuruar varfëri apo jo ai do të dërgojë për ekzaminim pas vdekjes abort ose të fetusit.

  Nëse sëmundje kronike inflamatore shkaktohet nga infeksioni latent, ajo mund të dyshohet në foto klinike, pastaj dështime simptomat e infeksionit mund të mungojë. Dhe jo vetëm infeksioni, por shkaqe të tjera mund të shkaktojë abort. Infeksioni dyshohet fshehur mund të përsëritet abort, si në shtatzëni imunitet të reduktuar të mos shkaktojë refuzimin e fetusit, dhe një mundësi për infeksione të shtohen intensivisht, duke shkaktuar shkatërrimin e embrionit. Por edhe pas të parë një grua shfaqjen abort parashikuar për infeksion latent për të eliminuar ato në të ardhmen.


  Infeksionet e fshehur në gratë - Trajtimi


  Trajtimi i infeksioneve të fshehur të përshkruara vetëm pas përcaktimit të llojit të patogjen që shkakton atë. Kjo antimicrobial, ymmydazola barna antivirale rrjedh, antifungals, duke marrë kurs për zhdukje patogjen.
  Në praninë e simptomave inflamatore lokale të përshkruajnë trajtim të ditës me antiseptics, përveç trajtimit themelor. Për shërim të përdoret terapi imunostimulues, trajtimet fizioterapi (veçanërisht në inflamacion të mitrës për të rivendosur shkelje të qenët i qartë Tubali dhe reduktimin e proceseve ngjitës).