Pradzhysan dhe Utrozhestan - ndryshimi

Shumë gra e di se sa e rëndësishme të tilla si hormoneve progesterone për konceptimin e suksesshëm dhe shtatzënia. Me mungesën e vezë pllenohet nuk mund të bashkëngjitni për murin e mitrës, dhe kështu shtatzënia e vështirë. Dhe në fazat e hershme në nivele të ulëta të këtij hormoni mund të ndodhë gabim. Prandaj gjinekologë mund të përshkruajnë marrjen e përgatitjeve të veçanta, Pradzhysana ose Utrozhestan tillë. Ata janë përdorur me sukses në korrigjimin e shkeljeve që çojnë në një mangësi e progesterone.
Features pritja

Definitely vështirë të thuash se cila është më e mirë: Pradzhysan ose Utrozhestan. Këto barna janë të ngjashme në përbërje dhe të performancës. Ata kanë formën e përgjithshme të lirimit:

  • Kapsula per administrim oral, që do të larë poshtë me ujë;

  • kapsula për aplikim vaginale.


  • Dozimi, kohëzgjatja e terapisë dhe doza duhet të jetë mjeku, duke marrë parasysh diagnozën e pacientit dhe contraindications të drogës. Kapsula prodhuar 100 dhe 200 mg të progresteronit.
    Progesterone Pradzhysan gjate shtatzanise dhe çrregullimeve të tjera që kërkojnë terapi hormonale mund të jetë projektuar në formën e një xheli vaginale. Kjo formë e prodhimit është applicators e disponueshme që janë të futura thellë në vaginë. Merrni këtë formë e drogës në disa raste mund të jetë çdo ditë. Që thithjen është i ngadalshëm. Xhel përmban acid Sorbic. Prandaj, pacienti duhet të jenë të vetëdijshëm se kjo mund të shkaktojë dermatit kontakti.

    Dallimi Pradzhysana dhe Utrozhestan të vogla, sepse ata janë analoge. Përgatitjet kanë karakteristikat e tyre të ndërveprojnë me medikamente të tjera dhe efektet e mundshme anësore. Të gjithë këta faktorë mund të vlerësojë më efektive mjekun. Ju nuk mund të marrë vendimet e tyre në pranimin e një ilaç.