Sindromi aborti Post

Nuk është e vështirë një grua që do të qëndrojnë të qetë dhe të gëzuar, duke kaluar nëpër procedurën e abortit.
Nga njëra anë, disa aborti gratë zgjidh problemin, por nga ana tjetër - ajo çon në shfaqjen e të rejave. Aborti për gratë, qëllimi kryesor i të cilave është lindja e fëmijëve nuk është vetëm një problem fizik, të tilla si pas abortit endometritis, por edhe trauma të thellë emocionale, psikologjike dhe shpirtërore. Në qoftë se ajo shkon aq larg sa, në këtë rast ne flasim për sindromës post-abortit.

Më shpesh sindromi ndodh në gratë:

 • kanë hezituar gjatë për abortin, me një instinkt shumë të zhvilluar e amësisë;

 • u detyruan të ndërpresin shtatzëninë partnerët meshkuj, familjarë të tyre apo mjekët;

 • të cilët kanë vuajtur në trazirat e fundit mendore, duke përfshirë depresionin;

 • të cilat nuk janë zhvilluar marrëdhënie me nënat e tyre;

 • të cilët kanë bërë aborte;

 • që kishin një abort në fshehtësi ose në fazat e mëvonshme.


 • Si funksionon postoni sindromi aborti?


  Simptomet e këtij sindromi janë:

 • depresioni;

 • ndjenja e shpresës dhe apatisë;

 • ndjenja unreasoning e humbjes dhe dëshirën për të qajë;

 • këqija dhe gjumë të varfër;

 • rrahje me kamzhik;

 • kujtimet e përhershëm të abortit;

 • zemërimi i pashkak;

 • humbja e dinjitetit.


 • E gjithë kjo mund të çojë në devijime të caktuara në sjelljen e grave. Ajo mund të fillojë të abuzimit të alkoolit apo drogave; mund të ketë vështirësi në marrëdhëniet me njerëzit; ftohtësi në jetën seksuale, sulme paniku apo stresi fizik kur përmendja e abortit; shmangia e përkushtimit ndaj dikujt.

  Rehabilitimi Post aborti


  Femrat shërohen nga aborti mund të ndihmoni duke mbështetur familjen e saj, ose të ndihmojë me përvojë psikolog specialist. Përndryshe problemet emocionale të grave që përjetuan abortin, mund të zhvillohet në një depresion të thellë.
  Një grua në këtë situatë duhet të hedhin jashtë ndjenjat dhe përvojat e tyre në një bisedë me miqtë, familjen apo psikologë të cilët e kuptojnë dhe e mbështesin atë. Në këtë rast, gruaja duhet të bëjë përpjekje për të tërhequr veten nga stresi abortit pas. Për ta bërë këtë, ajo ka nevojë për të bërë veten të lumtur - bisedoni me njerëz, të bëjë gjë e tyre të preferuar, për të gjetur interesa të reja, edhe në qoftë se të gjithë duket e pakuptimtë.

  Shumë gra postoni sindromi aborti le fëmijën tuaj nga lindja ose adoptimit (si shlyerje e fajit të tij).