Adnexitis njëanshëm

Adnexitises - sëmundjet e sistemit riprodhues të femrës, e cila përfaqëson një kërcënim të vërtetë për aftësinë e gruas për t'u bërë shtatzënë dhe të ketë një fëmijë. Karakterizohet nga inflamacion i (tubat fallopiane dhe vezore). Nga lokacioni dallohen:

 • e drejtë e askujt adnexitis - përflakur tubat fallopiane dhe vezore në të djathtë;

 • majtë të njëanshme adnexitis - sëmundja zhvillohet në anën e majtë;

 • bilaterale - inflamacion në të dyja anët.


 • Për shembull, right-adnexitis konsiderojnë natyrën dhe shkaqet e sëmundjes.

  Në varësi të formës së kohës së adnexitis drejtë e askujt mund të jenë:

 • drejtë-adnexitises kronike;

 • akute të drejtë-adnexitis.


 • Simptomet e drejtë-adnexitis


  Simptomet e drejtë-adnexitis varësi formën e kursit kanë karakteristikat e tyre.
  Të drejtë në mënyrë të mprehtë adnexitis karakterizohet nga:

 • dhimbje në tubat fallopiane, vezoret, pranë kryqe, e cila mund të rritet gjatë ushtrimit, jashtëqitje, urinim, marrëdhënie;

 • si çdo proces tjetër inflamator mund të shoqërohet me ethe deri në 39 gradë;

 • si një shenjë e djathtë adnexitis mund të jenë dobësi, lodhje dhe kështu me radhë. d.


 • Gjëja kronike adnexitis mund të ndodhë:

 • Cikli menstrual është rritur zakonisht kohëzgjatjen e gjakderdhje menstrual;

 • rritje e lehtë e temperaturës;

 • E drejta në adnexitis kronike dhimbje e vazhdueshme mund të ndihet në bark.


 • Kur ndonjë nga simptomat e mësipërme djathtë adnexitis duhet menjëherë të kërkojnë kujdes mjekësor. Procesi i trajtimit është më efektiv kur ajo filluar, kur sëmundja është në formën akute.

  Pasi që rasti është shtojcë, ajo mund të prodhojë inflamacion si dhimbje nga Djathtas-adnexitises. Është e rëndësishme të mos ngatërruar ato, si apendiksit nevojë për kujdes urgjent.

  Shkaqet e drejtë-adnexitis


  Shkaku kryesor i adnexitis gjë - kjo infeksion në organet gjenitale femërore. Mikroorganizmave rënduese inflamacion si streptokokeve, staphylococci, bakteret dhe transmetohet nëpërmjet kontaktit seksual (klamidia, gonorre, mycoplasmosis dhe të tjerët).
  Burimi i infeksionit mund të jetë organet fqinje, nëse ato ndodhin proceset trajtë infektive, të tilla si apendiksit. Probabilitet të lartë të infeksionit në lindje, vendosjen pajisje intrauterine, aborti.  Disa baktere mund të ruhen për një kohë të gjatë në trupin e një gruaje pa shkaktuar inflamacion, por për disa arsye nuk dobësuar sistemin imunitar. Duke zvogëluar funksionin pengesë e mikroorganizmave të dëmshme të lehtë të depërtojnë në organet gjenitale të brendshme - si pasojë e shfaqjes adnexitis vezore e duhur dhe tub.
  Nëse e drejta-adnexitises kohë akut dhe subakut për të parë një specialist, ju në mënyrë të konsiderueshme mund të përshpejtojë procesin e shërimit dhe për të shmangur shumë pasoja të pakëndshme.