Mbjellja e kanalit të qafës së mitrës

Mjaft shpesh caktuar për gratë procedurë të tillë si mbjellëse bakteriologjike nga kanali i qafës së mitrës, por jo të gjithë e di se çfarë është ajo.
Sipas kësaj procedure për të kuptuar llojin e studimeve mikrobiologjike në të cilën mostra biopsi për të bërë direkt nga kanali i qafës së mitrës. Ky lloj i kërkimit ndihmon për të marrë informacion të besueshëm në lidhje me microflora e organeve gjenitale, dhe të vendosur llojin e patogjen të një sëmundje. Prandaj, analiza e kulture nga kanali i qafës së mitrës është treguar për sëmundjet infektive të sistemit riprodhues të parë.

Si është material gardh?
Para se të kryer këtë lloj të procedurës, gruaja paralajmëroi për nevojën e vulvë tualet. Nëse ai kalon trajtimin e një sëmundje gjinekologjike, dhe mbjellëse bakteriale nga kanalit cervikal angazhuar për të vlerësuar suksesin e procesit terapeutik kryer, 24 orë para kohës së mbledhjes së shfuqizimit materiale të douching.
Në procedurën, një grua ulet në një karrige gjinekologjik, dhe mjeku tampon steril nga tub, merr një mostër direkt nga mitrës mitrës dhe e vë atë në një provëz. Pastaj kalojnë materialet e marra gjatë një shpifje e kanalit cervikal në medium kulturës mbjellëse. Vetëm pas disa kohe mykroskopyruyut shtupë dhe të përcaktojë prania ose mungesa e rritjes së mikroorganizmave patogjene.

Si është vlerësimi i rezultateve?
Shumica e kulture gjatë gratë qafës së mitrës Analiza interesuar transkript marrë në duar. Në mënyrë të pavarur nuk duhet ta bëjë këtë, sepse në çdo rast një devijim të vogël nga norma nuk mund të konsiderohet shkelje. Çdo organizëm individuale dhe vlerësimi i rezultateve mjeku kryen, duke pasur parasysh karakteristikat e sëmundjes dhe gjendjen e trupit si një e tërë.
Përsa i përket rregullat janë:

  • Numri i lactobacilli në microflora - të paktën 107;

  • përmbajtje эntorokokkov - jo me shume se 102;

  • Escherichia coli - 102;

  • maja (kërpudhat) - deri në 102 KSL / ml


  • Pas rezultateve të arritura trajtim të caktuar. Shpesh kjo metodë është përdorur për të përcaktuar ndjeshmërinë e mikroorganizmave ndaj antibiotikëve të ndryshme, e cila ndihmon në identifikimin me saktësi patogjen.