Qafës polip - trajtim

Çdo grua duhet rregullisht vizitojnë gjinekologun. Kjo duhet të bëhet edhe kur arsyeja e dukshme për alarm nuk ka. Vetëm disa sëmundje nuk mund të identifikojnë veten si provimeve në mënyrë të rëndësishme parandaluese. Një nga problemet nuk është gjithmonë një simptoma të ndritshme, por mund të çojë në disa komplikime janë polyps qafës së mitrës kanali i qafës së mitrës. Ata vijnë në madhësi të ndryshme, dhe janë mbuluar me bar indeve lidhës, enët e gjakut, gjëndrat.

Shkaqet polyps qafës së mitrës


Deri më sot, ekspertët nuk mund të japë një shpjegim të saktë të paraqitjes së tumoreve. Besohet se shkaku kryesor është ndryshimet hormonale, si shtatzënisë, pas abortit, menopauza. Gjithashtu, ndodhja e polyps mund të ndikojnë faktorët e mëposhtëm:


 • prania e inflamacionit ose sëmundjeve kronike;

 • sëmundjet e organeve riprodhuese;

 • trauma scraping qafës së mitrës;

 • Komplikime të lëvizur pas lindjes.


 • Tumoret, veçanërisht të vogla, nuk mund vetë nuk sinjalizon dhe të zbuluar rastësisht në shqyrtim të planifikuar.

  Trajtimi dhe diagnoza e polip qafës së mitrës


  Nëse mjeku gjetur këto tumore, ai duhet të caktojë metodat e tjera, të tilla si ultratinguj, kolposkopisë, shpifje, e cila do të eliminojë mundësinë e infeksionit ose inflamacionit.

  Me çfarëdo arsye nuk lindin polip qafës së mitrës, është e nevojshme për të trajtuar. Kjo është për të hequr strukturat. Kjo procedurë është një operacion të vogël, siç kryhet në spital. Megjithatë, në disa raste, mjeku mund të bëjë manipulimin ambulator. Tumoret vidkruchuyetsya duke përdorur mjete të posaçme, dhe vendi i procesit të lokalizimit nga valë radio, lazer ose metodë tjetër. Kjo është bërë për të parandaluar rikthim.
  Pas materialit kirurgji dërguar në studimin, i cili do të eliminuar praninë e qelizave atipike. Varësisht nga rezultatet e testeve dhe sondazheve, gjinekolog mund të përshkruajnë terapi të hormoneve ose marrin drogë anti-inflamator dhe antibacterial.

  Si për të trajtuar polip qafës mjeku duhet të vendosë. Mjekët moderne kanë përvojë të mjaftueshme dhe mund të ndihmojë të merren me këtë problem.