Shkelja e microflora e vaginës

Dysbiosis vaginës quhet ndryshe - përçarje e microflora normale vaginale. Kjo sëmundje prekur një numër të madh të grave, megjithatë, në qoftë se disa prej tyre mund të bartin sëmundje pa simptoma, pjesa tjetër e gungë mund të çojë në probleme të zymta.

Çfarë është microflora shkelje e vaginës?


Në gratë e shëndetshme vagina është më shumë se dyzet lloje të baktereve, dhe kjo konsiderohet microflora normale. Përbërësit: lactobacilli dhe bifidumbakteriyi (rreth 5%) mikrobet agresive. Përqindja e mikroorganizmave të nevojshme për jetë normale, sistemi imunitar është i mbështetur mur vaginale, por nganjëherë sistemi imunitar nuk mund të përballojnë, dhe ndryshimet negative ndodhin.

Arsyet shkelje microflora vaginale:

 • qetësohuni;

 • ndryshimet hormonale;

 • Ndryshimi i papritur i klimës kur lëviz;

 • stresi;

 • Sëmundjet infektive dhe inflamatore të pelvisit;

 • Infeksionet seksualisht të transmetueshme;

 • antibiotikët;

 • semundja e zorreve;

 • shtatzënisë, lindjes, aborti;

 • Dështimi në përputhje me rregullat e higjienës gjatë menstruacioneve.


 • Këta faktorë nuk kanë gjithmonë të çojnë në një shkelje të microflora vaginale, pasi imuniteti lokal mbështet microflora normale. Megjithatë, nuk mund të layered - ajo minon rezistencën e trupit dhe të çon në dysbiosis.

  Simptomet e microflora vaginale • Ndjenjë të pakëndshme në zonën gjenitale (sidomos gjatë raportit seksual): kruajtje, djegie, thatësi.

 • Përzgjedhje të bollshme e ngjyrë të bardhë-verdhë, ndonjëherë me një erë të mprehtë.


 • Simptoma të tjera janë duke folur në lidhje me komplikimet që lidhen me ecurinë e infeksionit dhe inflamacion të organeve riprodhuese.

  Trajtimi i microflora vaginale • Eliminuar bakteret që shkaktojnë inflamacion dhe mosmarrëveshje në vaginë, dmth microflora trajtimit.

 • Përmirësimi dhe rivendosjen microflora vaginale.

 • Renovimi imuniteti mur vaginale.


 • Është e rëndësishme të kujtoni që angazhohen në vetë të papranueshme. Në simptomat e para të dyshimta duhet të kandidojë për të gjinekologu për ekzaminim. E vetmja mënyrë për të shmangur pasojat e pakëndshme.