Polyuria - Shkaqet

Duke folur për Polyuria, menjëherë duhet të theksohet se në praktikën klinike ky proces patologjik rritur urinës nuk është një sëmundje e vetme. Prandaj, polyuria të konsiderohet vetëm manifestim klinik, e cila tregon praninë e sëmundjeve të tjera.

Patogjeneza dhe klasifikimi polyuriaNë varësi të shkakut dhe natyrën e manifestimeve të Polyuria shquar:

 • të përkohshme dhe të përhershme;

 • patologjike dhe fiziologjike.


 • Le të konsiderojmë, thelbi i secilit.
  Pra, polyuria përkohshme dhe dyэntsefalnыm shpesh provokuar krizë hypertensive, takikardi, të hahet sasi të mëdha të lëngjeve. Ndërsa polyuria përhershme ndodh për shkak të mosfunksionim të veshkave dhe gjëndrave endokrine.

  Mekanizmi i Polyuria patologjik shtrihet në të sëmundjeve të organeve të brendshme dhe sistemet. Ky lloj i rritjes së prodhimit të urinës kërkon më shumë vëmendje, sepse ajo mund të tregojë një sëmundje të rëndë, të tilla si:

 • inflamacion dhe mosfunksionimi i veshkave;

 • prania e tumorit në zonën e legenit;

 • mosfunksionim i sistemit nervor, çrregullime mendore;

 • urolithiasis;

 • disa lloje të cystitis;

 • shpesh duket Polyuria në diabet;

 • mund të jetë një nga shenjat e shtatzënisë.


 • Kjo nuk është një listë të plotë të mundshme patologjike shkaqet Polyuria.

  Shkaqe të tjera të Polyuria


  Në lidhje me format fiziologjike, ajo është e lidhur me konsumin e sasive të mëdha të lëngjeve, duke marrë drogë diuretik dhe ushqim, stimulon rrjedhjen e urinës.
  Sidomos polyuria theksuara mund të ndodhë në të diabetit: në disa raste e numrit të alokuar urinës deri në dhjetë litra. Gjithashtu në studim, të tilla si në mostër Zimnitskiy, thotë se dendësia e saj në rritje.

  Shpesh, pacientët vuri në dukje në Polyuria gjatë natës, në praktikën mjekësore, ky fenomen quhet nokturia. Të jetë e mundur shkakton Polyuria nate, veshkave dhe dështim kardiovaskular. Më të identifikojë shkakun e Polyuria nate, ju mund të përdorni testet Zimnitskiy dhe provimet e tjera. Nga çrregullimi patologjike në një mbizotërim të urinës nate përditshme, është nevoja për të vizituar tualet më shumë se dy herë në natë.
  Është e qartë se të pyesin se si për të trajtuar Polyuria, ju duhet të përqëndrohet në shkaku kryesor i shfaqjes së saj.