Polipoza endometrial

Polipoza endometrial është një problem gjinekologjike, e cila karakterizohet, mbi të gjitha, shfaqja e shumë formacione beninje në mitër. Ata janë formuar shkak të përhapjes së shtresa bazë të endometrium.

Për shkak të asaj që është duke u zhvilluar polyps endometrial?


Shkaqet e polyposis endometrial mjaft të shumta. Më të zakonshme janë:

 • balancimi hormonal e trupit;

 • lëndim në zgavrën e mitrës (curettage diagnostike, abortet në të kaluarën, përdorimi i zgjatur i pajisjes intrauterine);

 • ndërprerja e sistemit endokrin (diabeti, obeziteti, sëmundje tiroide);

 • inflamacion kronik i mitrës dhe legenit (inflamacion i shtojca, endometritis, infeksionet gjinekologjike, etj).


 • Si e bën polyps endometrial?


  Në shumicën e rasteve, çdo shenja të sëmundjeve në trupin e humbur. Kjo është arsyeja pse sëmundja është zbuluar gjatë ekzaminimit parandaluese gjinekologjike.
  Kur numri i tumoreve dhe madhësive të tyre, shfaqur simptomat e para të polipoza. Para së gjithash, kjo:

 • Çrregullime menstruale në forma të ndryshme. Më shpesh ai është i vogël në madhësi, diktim, jo ​​e lidhur me menstruacioneve. Vajzat e reja patologji mund të shfaqet, periudha si të rënda të dhimbshme.

 • Dhimbje në bark të ulët, kryesisht cramping në natyrë. Ky tipar ekziston, dhimbje gjatë marrëdhënieve rrit ndjeshëm. Në disa raste, gjakderdhje të vogël që ndodh pothuajse menjëherë pas seksit.

 • Nëse ju keni një tumore të mëdha mitra mund të shkaktojë Beley - lengjet vaginale.


 • Sa është trajtimi i sëmundjes?
  Trajtimi kryesor për polyposis endometrial sot është operacioni. Kështu, gjatë hysteroscopy kryer scraping rreshtim mitrës. Në rastet kur madhësia e polip më pak se 3 cm, ajo është larguar nga "rënia", dmth duke e kthyer polip hequr atë. Për të parandaluar polyposis përsëritura endometrial, vendin e heqjes эlektrokoahulyatorom thaj, rrallë duke përdorur azotit të lëngshëm.

  Lidhur me trajtimin e mjeteve juridike popullore polipoza endometrial, kjo nuk do të sjellë rezultatin e dëshiruar, dhe koha e shpenzuar në të, tumoret mund të rritet vetëm në madhësi dhe më keq.