Qafës polip - shkaqet

Cervikal polip - formimi beninje ose malinje tumor, e cila është membrane kanal cervikal mukozës rritet në kanalin lumen cervikale. Ajo mund të jetë si të vetme dhe të shumëfishta. Në mënyrë të pavarur, polyps qafës së mitrës pothuajse nuk paraqesin rrezik. Megjithatë, ju duhet gjithmonë të jetë gati në kohë për të inspektohen dhe të mos harroni se nuk ka trajtim polip kompetent është një fokus i vazhdueshëm i infeksionit, sëmundjet seksualisht të transmetueshme, shkaku kryesor intermenstrual gjakderdhje, dhe nganjëherë baza infertilitetit. Edhe pasoja më të frikshme dhe të mjerë të kësaj sëmundjeje mund të bëhet një transformim malinj të arsimit, të cilat mund të lindin papritur dhe në çdo kohë. Por, ju shihni, për të kuruar kanceri është shumë më e vështirë dhe e rrezikshme se sa të hequr polip. Prandaj, diagnoza në kohë dhe problemet kirurgjikale zgjidhjes është shumë e rëndësishme për të ruajtur shëndetin e grave. Le të kuptojnë më shumë nga shkaqet e polyps në kanalit cervikal dhe trajtimin e saj.

Shkaqet e polyps në kanalin e qafës së mitrës


Më të polip qafës së mitrës duket qafën e mitrës në femra 40 deri 50 për vite të cilët kanë disa fëmijë, dhe gjatë shtatzënisë.
Faktorët që nxisin formimin e polyps të këtij lloji mund të transferohen para lëndimit të qafës së mitrës, për shembull, kur aborti, lindja ose gjatë hysteroscopy diagnostik dhe curettage. Një sfond i favorshëm mund të bëhet inflamacion kronik i mukozës kanalit cervikal. Ka disa shkaqe kryesore polyps të kanalit të qafës së mitrës. Këto përfshijnë:


 • çrregullime hormonale të zakonshme;

 • Nivele të larta të estrogjenit - është rritja e tepruar e epitelit gjëndrave, i cili përbëhet nga të mitrës dhe të kanalit të qafës së mitrës;

 • çrregullime të imunitetit;

 • infeksion kronik i organeve.


 • Në varësi të strukturës qelizore ka disa specia e polyps qafës së mitrës:

 • fibrotike polip qafës së mitrës - përbëhet nga ind lidhës të ngushtë;

 • polip gjëndrave qafës së mitrës - një të butë, elastike, e përbërë nga inde gjëndrave;

 • gjëndrave-fijor polip - përmban të njëjtin numër si ind lidhës dhe të gjëndrave.


 • Shumica janë konsideruar të pafavorshme, natyrisht, diabeti e fundit 2, pasi ata shpesh shndërrohen në kancer.

  Trajtimi i polip qafës së mitrës


  Trajtim efektiv për polyps qafës së mitrës kanalit të qafës së mitrës është padyshim kirurgji. Ai është për të hequr arsimi është konsideruar operacioni të vogla gjinekologjike që është kryer në një spital. Në disa raste, polyps të vogla, të siguruara me mukusit këmbët e hollë, hiqni sanitare ambulatoriale - unscrewing thjeshtë. Pastaj, polip krevat përpunuara domosdoshmërisht, për të parandaluar rishfaqjen e ose komplikime. Për ta bërë këtë, vendi nga i cili u rrit polip, thaj dot lazer, ose kimikate эlektrokoahulyatorom. Pas heqjen e tumorit gjinekologu emëron gruaja e parë shkruan terapi nxitëse dhe antibiotikët. Materiali nxjerrë dërguar menjëherë në një laborator për studime të posaçme për të krijuar pastërtisë polip. Varësisht nga rezultatet, pacienti caktuar për rastin e saj kërkon terapi hormonale.