PCR për klamidia

Zakonisht klamidia - një sëmundje e fshehur, e cila boton praninë e saj në momentin më të papritur. Edhe në qoftë se ka disa shenja të saj, ata shpesh as nuk njoftim ose ngatërrohet me sëmundje të tjera të grave. Kjo është arsyeja pse metoda më efektive për diagnostikimin klamidia njohur studim laboratorike, e cila është quajtur PCR për klamidia.
Shpifjeve rregullt marrë nga gjenitale nuk është në gjendje të krijojë këto parazitet brendaqelizor, marrë kështu scraping qafën e mitrës mitrës apo uretrës. Statistikat tregojnë se testet laboratorike standarde të japin rezultate të sakta vetëm 20% të të gjitha rasteve. Prandaj, ajo është e njohur si analizë më të besueshme të PCR për klamidia.


Çfarë lloj i kërkimit?

PCR shtupë për klamidia - një analizë mikroskopike, sipas të cilit materiali biologjik është suctioned nga sekretimi uretrës ose prostatës në meshkuj dhe vaginës, mitrës mitrës apo uretrës në femra. Kjo metodë e praktikave kërkimore janë një brez i mjekëve për shkak se ajo është shumë e thjeshtë, nuk kërkon përpjekje shtesë për mjekët dhe asistentët laboratorike, të qetë por jo shumë i besueshëm. Dhe të gjithë për shkak se testi është në gjendje të krijojë sëmundje vetëm kur ai është i pranishëm në zonat e përflakur e organeve gjenitale mukozës. Gjithashtu shfaqen për klamidia PCR goditje vetëm tregon se trupi është ngritur nivelet e qelizave të bardha të gjakut që mund të sinjalizojnë praninë e baktereve, por nuk e tregojnë këtë fakt drejtpërdrejt. Sepse inflamacion mund të shkaktohet jo vetëm klamidia, por viruset dhe infeksionet e tjera, si dhe nivelin e qelizave të bardha të gjakut në klamidia nuk ka ngritur gjithmonë.


Farmacitë janë teste komerciale në dispozicion të shpejta për klamidia urinës PCR ndjekur nga një udhëheqje mjaft të detajuar mbi aplikimin. Nga rruga, të përdorin një metodë të ngjashme mund të jenë të askujt, dhe në shtëpi, por që performanca e saj dhe besueshmëria është shumë e dyshimtë. Pra, ia vlen koha e shpenzimeve dhe të holla për të vizituar një klinikë të mirë.

Laboratori PCR për klamidia ishte dhe mbetet metoda më e besueshme dhe të shpejtë të krijimit të sëmundjeve infektive transmetohen nëpërmjet marrëdhënieve seksuale. Ajo u shpik në vitin 1983 dhe menjëherë mori titullin e analizave që mund të "shikoni për një gjilpërë në kashtë", përkatësisht fragment trupit të një patogjen të sëmundjes. Analiza PCR për klamidia mund të bazohet në gjakut, urinës dhe mukusit gërryerjeve, ndërsa plotësuar metodat ekzistuese të sëmundjeve diagnostikimin.


Sa është analiza në vetvete?

Kjo është një procedurë e komplikuar mjaft palët kimike që kryhet sa më shpejt të jetë e mundur. Për të filluar me izolon marra grimca Biomaterial trupin e dëshiruara, gjegjësisht ARN ose ADN, pastaj e bëri veten reaksion zinxhir polimerazën, duke shkaktuar një rritje në rritjen e numrit të mikroorganizmave, dhe, më në fund, duke përdorur shënuesve të veçanta, e themeluar praninë e fragmenteve të klamidia.

Karakteristikat e analizës për klamidia PCRNëse PCR negative për klamidia dhe teste të tjera tregojnë të kundërtën, është e logjikshme për të bërë një ri-hetimit. Në varësi të gjendjes së sistemit imunitar të njeriut, dhe se sa kohë i infektuar, PCR mund të tregojnë një rezultat negativ edhe kur klamidia janë themeluar edhe në trup. Gjithashtu, efektiviteti dhe besueshmëria e PCR diagnozës së klamidia varet se sa e drejtë është mbajtur mostra biopsi dhe përgatitjen e pacientit për procedurën. Për shembull, para se të testeve të gjakut për klamidia PCR, ose materiale të tjera biologjike duhet të ndiqni këto rekomandime:  • testohet në një kohë që sëmundja escalates;

  • nuk ka seks për tre javë përpara datës së mbledhjes së materialit;

  • nuk e marrin antibiotikët njëjtën periudhë kohore;

  • Analizë nga PCR për klamidia nuk është kryer gjatë periudhës.  • Nëse PCR pozitiv për klamidia dhe teste të tjera tregojnë rezultate të njëjta, trajtimi duhet të kaloj nëpër të dy partnerë seksualë, jo një prej tyre.