PCR Diagnoza e infeksioneve - transkripti

Gjinekologjik PCR metodë (reaksion zinxhir polymerase) është një metodë për identifikimin e patogjene e sëmundjeve të ndryshme infektive, bazuar në përcaktimin e materialit të tyre gjenetik marrë në pacient. Në kryerjen e këtij studimi marrë material të veçantë të vendosur në të ashtuquajturin reaktorit. Si një shembull mund të jetë: përzgjedhjen, gjaku, mukusit. Për të marrë mostrat e enzimatik të shtuar artikuj të veçantë. Me ndihmën e tyre, sintezën e kopjeve të ADN të patogjen. Ky reaksion zinxhir ka karakter. Për këtë metodë mori emrin e tij.

Kur zbatohet?
Diagnoza e infeksionit duke përdorur PCR, është një proces kompleks, deshifrim rezultatet e të cilave përfshihen ekspertë. Kjo metodë ndihmon të zbuluar infeksione të fshehura, të cilat janë të përfshira në PCR:

 • papyllomavyrusnыe;

 • urogjenital (klamidia, trichomoniasis, ureaplasmosis).


 • PCR është metoda kryesore për të diagnostikuar infeksionin HIV.
  Përkthim
  Pas diagnozën e infeksioneve nga PCR rezultatet e hulumtimit palexueshëm. Kjo përdor dy formulime: ". Pozitivë" "negative" dhe

  Në qoftë se një rezultat pozitiv, mjekët besim mund të themi se trupi i njeriut të anketuar të paraqesë një patogjen të caktuar. Një rezultat negativ tregon një mungesë të plotë të infektimit të njerëzve.
  Përfitimet PCR
  Kjo metodë diagnostikuese ka përparësi të shumta, ato kryesore janë:

 • Diagnoza direkt i pranisë së patogjen në trupin e subjektit. Metoda të tjera diagnostike për të zbuluar përmbajtjen në trup vetëm shënuesve proteina. PCR është drejtpërdrejt tregon praninë në trupin e patogjen specifik subjektit.

 • Shkalla e lartë e specifike. Kjo është bërë për shkak se mjekët në fushën materiale mostër studim i izoluar e fillesë ADN patogjen mbi të cilat është identifikuar.

 • Ndjeshmëri të lartë. PCR bën të mundur për të zbuluar qelizat e vetme dhe viruseve. Ky tipar është e paçmueshme, sa më shumë patogjene oportune në vetvete dhe të rrezikshme për shëndetin e njeriut vetëm në sasi të mëdha. Me infeksion PCR mund të vendosen pa pritur për momentin kur agjenti shumëzuar.

 • Aftësia për të diagnostikuar patogjene të shumta në të njëjtën kohë, ndërsa duke marrë vetëm një material mostër.