PCR Gjinekologji - ajo

Çrregullime gjinekologjike janë shpesh rezultat i infeksioneve progresive apo të gjatë-vendosur dhe pasive. Zbulimi me kohë dhe cilësor të agjentëve infektivë mund të parandaluar pasoja të rënda të jetës patologjike organizmave, dhe, natyrisht, duhet të marrë seriozisht metodën e përzgjedhjes së diagnostifikim të ndotjes infektive.
Gjinekologji deri tani avancuar tani në rrugët e efektivisht diagnostikimin e infeksionit të pacientëve dhe për të përcaktuar burimin e infeksionit seksuale. Dhe një nga metodat më efektive është të analizojë reaksion zinxhir polimer (PCR).

Çfarë është një PCR në gjinekologjisë?


PCR - një analizë që përdoret në gjinekologji për të zbuluar praninë e infeksionit dhe agjentit të saj dëshirore me një saktësi të afërt me 100%.
Çfarë është në analizën PCR? PCR diagnostifikimi përfshin shenjat identifikuese të infeksionit patogjen ADN-në materialin biologjik - e gjakut, urinës, scraping mucous. ADN sapo zbuluar i parregullt është shumëzuar saj disa herë deri sa shuma e ADN-së nuk do të jetë e mjaftueshme për të identifikuar saktë të infeksionit patogjen.

Çfarë bën analiza PCR?


PCR bën të mundur për të shpejt dhe me saktësi të mësojnë në lidhje me infeksion dhe agjenti i saj dëshirore në indet studiuar, dhe jo vetëm të diagnostikuar sëmundjen në infeksion akut apo akute që ndodh, por edhe i ngadalshëm ose fshehur.

Cila është metoda më e mirë e provimit: PCR ose ELISA (Immunoassay enzimë)?


Pikat ELISA analizë të përgjigjes imunologjike ndaj një patogjen të caktuar, e cila i jep të drejtën për të marrë përsipër praninë e infeksionit. Megjithatë, kjo metodë ka një përqindje të lartë të gabimeve të shkaktuara nga sistemet imunitar të pacientëve individualitetin dhe aftësinë e patogjenëve të shkaktojë një reagim të sistemit imunitar në kushte të ndryshme. Për shkak të karakteristikave të rezultatet e hulumtimit të sistemit imun mund të tregojë një të rreme-pozitive dhe negative. Me këto parametra ndjeshmëri metodë ELISA duke luajtur shumë PCR. Megjithatë, këto metoda diagnostike mund të plotësojnë njëri-tjetrin në mënyrë të përkryer, e cila e rrit më tej saktësinë e studimit dhe për të ndihmuar të zgjedhin trajtimin më të mirë të infeksioneve komplekse.