Lythat Flat

Lythat banesë e qafës së mitrës është konsideruar si një sëmundje frikshëm, aktivizohet nga papillomavirus njeriut (HPV). Këto Lythat kanë aftësinë në disa raste për të degjenerojë në tumoret malinje. Formimi i tyre shpjegohet nga prania në trupin e infeksionit lashtë kronik viral që shkakton qelizat epiteliale mitrës ndryshime padëshiruar.
Lythat banesë mitrës ka një manifestim të brendshme. Vendosur atë në shtresat e thella të epiteliale-mukusit të mitrës. Rritja e saj është e drejtuar nga brenda. Një gjendje në të cilën dëmtuar qelizat basal epiteliale, të quajtur dysplasia. Ndonjëherë edukimi nuk është i shoqëruar nga lythat squamous dysplasia.

Shkaqet dhe diagnoza e lythat banesë


Jo Arsimi mjete veçantë është pothuajse e pamundur për të parë. Diagnostikua lythat banesë në provim colposcopy duke mostër acetik. Pastaj, për të sqaruar diagnozën, një biopsi është kryer dhe studimet e ndërmarra indet.
Shkaku i lythat banesë është HPV. Ky virus mund të kalojë si përmes seksit dhe nëpër rrugën kontakt-shtëpiake. Bëhu i virusit në trup mund që nga lindja, aktyvuyuchys me dobësimin e imunitetit.

Trajtimi i lythat banesë


Lythat banesë qafës së mitrës kërkon një trajtim të plotë:

  • Heqjen lokale e tumoreve. Ajo mund të përdorni opsionet e mëposhtme ndikojnë se si эlektrohkoahulyatsyya, cryosurgery, kirurgjia lazer, radiosurgery.

  • Terapia tonik: fortifikim, duke immunostimulants, forcimin e imunitetit.


  • Trajtimi i hershëm i lythat banesë mund të ndihmojë të shmangur komplikime.