Polip placentar pas medaborta

Polip placentar është një nga komplikimet e shumta që mund të përballet me një grua pas medaborta, gabim, humbi shtatzënisë apo lindjes.
Shkaku i formimit placentar polip pas abortit, si pas operacionit dhe ilaçeve, janë mbeturinat e indeve placentar që ruajtur ushqimin dhe fibrozirovaniya nënshtruar.

Diagnoza dhe Simptomat

Që polip placental referohet komplikime fund pas abortit, respektivisht, simptomat tipike në formën e gjakderdhje nga trakti gjenital dukshme menjëherë, por pas rreth 1-3 javë pas scraping. Në thelb pacient i cili u përball me këtë problem, vuri në dukje diktim të gjatë, e cila zhduket dhe pastaj rishfaqen. Ndonjëherë pas një kohë ka një gjakderdhje të fortë mitrës, dhimbje barku dhe simptoma të tjera të dehjes së përgjithshme. Kjo gjendje është i lidhur me infeksionin e uterusit dhe shtojca, që ndodhet rezultat i formimit polip.

Në mënyrë tipike, diagnozë polip placentar duke përdorur hysteroscopy apo me ultratinguj.

Polip placentar pas medaborta - trajtim


Cilado qoftë arsyeja, e cila shkaktoi daljen polip (lindjes, ilaçe apo aborti mjekësor, gabim, humbi abortin), ky arsimi kërkon trajtim kirurgjik me curettage ose aspiratës vakum. Pas heqjes së polip dhe protyvoanemycheskuyu kryer terapi antibacterial. Gjithashtu, rregullat duhet të kryhet ekzaminim histologjik për të përcaktuar strukturën e polip.

Shanset e funksionit riprodhues rrit ndjeshëm nëse diagnoza polip dhe trajtimi bërë në fillim.