Rritja Hormoni - trajtim

Hormoni hormon është thelbësor për funksionimin normal të trupit. Sidomos nevojë për atë për gratë si stimulon prodhimin e qumështit dhe siguron dhënien e gjirit. Por ndonjëherë ndodh që Hormoni rritet, dhe kjo çon deri te çrregullimi në aktivitetin e shumë organeve. Për më tepër, ajo mund të ndodhë edhe në gratë dhe burrat. Kur ngritur Hormoni, trajtimi duhet të emërojë një mjek, pasi kjo gjendje mund të jetë për shkak të arsyeve të ndryshme.

Shumica ndryshimet në ekuilibrin hormonal të shkaktuara nga sëmundjet e sistemit endokrin, tumoret e gjëndrra e hipofizës apo marrjes së barnave të caktuara. Trajtimi i niveleve të larta të Hormoni në gratë mund të marrë një kohë të gjatë. Administrimi i vazhdueshëm i drogës duhet të shoqërohet nga ekzaminimet e rregullta nga një mjek me ofrimin e analizave. Është më mirë për të shmangur duke ndryshuar nivelet hormonale.


Si për të trajtuar Hormoni ngritur?Ekzistojnë tri opsione që mjekët përdorin në varësi të fazën e shkakton sëmundjen. Mjekim më i zakonshëm që përdoret, por kur një hipofizës rrezatim tumor mund të përdoren, dhe në raste të rënda - kirurgji.
Për të ditur se si për të trajtuar Hormoni ngritur, ju duhet para së gjithash të përcaktojë shkaqet e kësaj gjendje. Në disa raste, të rritet niveli i saj ndodh pas agjërimit të zgjatur, tendosje të rënda fizike apo stresi. Pritjes эndrohenov, amfetamina dhe ilaqet kundër depresionit mund të shkaktojë një rritje në Hormoni, kështu që trajtimi duhet të fillojë me largimin e këtyre faktorëve. Përveç kësaj, ju keni nevojë për të trajtuar të gjitha sëmundjet kronike dhe çrregullime që mund të shkaktojnë mosbalancim hormonal.


Pas përsëriten analizat e gjakut dhe për të eleminuar shkaqet fiziologjike që mund të rrisin Hormoni, mjeku juaj do të shpjegojë se si për të trajtuar këtë sëmundje. Shumica janë të emëruar pas drogës:


  • Bromocriptine - një produkt gjysmë-sintetike përmban derivatet ergot, pengon sekretimin e Hormoni;

  • nuk ka ilaçe që përmbajnë alkaloide ergot - është pergolide dhe Kyberholyn, ato shkaktojnë shumë efekte anësore;

  • droga më të sigurta që janë toleruar më mirë - është Sandoz, Noprolak dhe Kvynaholyd.  • Nëse një grua nuk ka shkelje serioze në funksionimin e sistemit endokrin, dhe Hormoni ngritur, trajtimi i mjeteve juridike popullore mund të ndihmojë gjithashtu. Kjo kryesisht barëra me efekt qetësues, sepse Hormoni është quajtur hormonet e stresit. Mbani gjurmët e rutinë tuaj të përditshme, dietë dhe të heqin dorë nga zakone të këqija. Për të normalizuar nivelet e hormoneve ushtrim i dobishëm dhe masazh.