Rritja e aciditetit të vaginës

Aciditeti i vaginës është një tregues i rëndësishëm i shëndetit riprodhues të grave. Aciditeti i vaginës përcaktojnë atë jetojnë lactobacilli, të cilat prodhojnë acid laktik. Niveli normal i aciditetit të trupit siguron mbrojtje kundër kolonizimit dhe riprodhimit aty kërpudhave patogjene dhe baktereve.
Por, kur ka një rënie në numrin e lactobacilli, menjëherë ndikon në aciditetit. Si arsye për rritjen e aciditetit të vaginës mund të bëjë ndryshime në sfond hormonal, duke marrë antibiotikë, imunitet të ulët, ndryshimet klimatike dhe stresi.

Aciditeti normal vaginal


Aciditeti i mirë është 38-45. Vlerat Indeksi mësipërme këto pika në ambient alkaline të vaginës, të ulët - acid. Kështu, aciditetit të thonë kur pH është nën 38.

Aciditeti i vaginës gjatë shtatzënisë


Shtatzënia mund të çojë në ndryshime në aciditetit të vaginës. Kjo mund të kërcënojë gruan që lind një, vaginosis bakteriale, të cilat parandalojnë nuk ka. Kështu gruaja "në pozitë" duhet dy herë në javë për të përcaktuar normën. Kjo veçanërisht vlen për gratë që kanë vuajtur më parë dysbiosis.

Si për të përcaktuar aciditetin e vaginës?


Për të mësuar aciditetin në një vend të tillë intime të trupit të femrës nuk do të shkoni te mjeku dhe për të kaluar testet përkatëse. Për këtë ekzistojnë teste të veçanta në aciditetit të vaginës.
Testi shtëpi për aciditetin e vaginës është një grup i strips diagnostikuese dhe tavolina, e cila është e nevojshme për të vlerësuar rezultatin. Për të gjetur nivelin e pH, ndjek disa sekonda për të bashkëngjitni strip provë në murin e vaginës.
PH të lartë do të tregojë për të reduktuar aciditetit, kontrast të ulët, rritja e saj ose acidifikimin.

Si për të ulur aciditetin e vaginës?


Para se të marrë masa për të ulur aciditetin e vaginës në asnjë mënyrë për njerëzit është e nevojshme për të shkuar në një konsultim me një gjinekolog. Vetëm një specialist mund të përcaktojë shkakun e kësaj gjendje dhe do të përgjigjet në pyetjen se si për të ulur aciditetin e vaginës duke caktuar trajtimin e duhur që synon të sjellë në microflora normale vaginale.