Vazhdimësia gjëndër

Në ndryshimet e një gruaje të trupit vazhdimisht ndodhin ciklike kontrolluar hormonet e saj. Kjo pjesë e bukur e njerëzimit ka mundësinë për t'u bërë një nënë. Por kjo kërkon që u zhvillua në vezore e saj, ovulacionit, pjekur dhe pllenuar me vezë e spermës. Në fazën e parë të ciklit në vezore një gruaje të pjekur më shumë follicles, por vetëm një prej tyre arrin madhësinë e dëshiruar, e cila quhet dominuese. Kjo është ajo ku veza piqet. Pastaj nuk është hendeku i saj mbetet në trup vezore të verdhë, në legen - lëngshme. Në tubën fallopiane merr gratë Gamete, që është, dhe ovulacionit ndodh.

Planifikimi një shtatzëni gjatë kohë gratë zakonisht marrin referime nga gjinekologë në follykulometryyu. Pra quajtur ultratinguj në të cilën gjurmuar maturimin e follicles në vezore, shfaqja e një dominante dhe shpërbërjes së saj, që është monitorimi ovulacionit. Por ndonjëherë gratë janë diagnostikuar me "gjëndër e vazhdueshme", e cila tingëllon të pacientëve është shumë e qartë dhe e frikshme. Ashtuquajturi vazhdim i gjëndër që maturohet në madhësinë e kërkuar, por hendeku dhe kështu ovulacionit ndodh. Kështu, veza nuk pllenohet dhe shtatzënia shumëpritur nuk ndodh. Gjëndër këmbëngulës ekziston brenda 7-10 ditëve të ciklit menstrual, pastaj të fillojë gjakderdhje menstrual. Ka raste kur çrregullim menstrual të gruas është i rëndësishëm (deri në 15 muaj). Vetë gjëndër shpesh degjeneron në kockë.

Vazhdimësia gjëndër: Shkaqet


Që nga funksioni i lindjes është i rregulluar nga hormonet, është çekuilibër i tyre çon në patologji të rënda të tilla si gjëndër e vazhdueshme dominuese. Faza e parë e ciklit femëror rregulluar me estrogjenit, gjë që ndodh për shkak të rritjes dhe pjekurisë së follicles në vezore. Në gratë e shëndetshme me maturimin folikulare dhe fillimin e shpejtë të niveleve të estrogjenit ovulacionit kanë shkuar poshtë, dhe niveli i luteinizing rritje të hormoneve. Atëherë breshëri e dominuese gjëndër, dhe vezë poshtë tuba fallopiane. Në qoftë se hormonet nuk janë vendosur në nivelin e duhur, zhvillimin e këmbëngulje folikuli i pjekur. Rastësisht, një problem i ngjashëm me korpus luteum vazhdueshme, ku ajo u rrit nivelin e hormoneve luteinizing. Trupi verdhë atje për një kohë të gjatë dhe pastaj të rilindur si një cist.

Simptomet e gjëndër vazhdueshme


Mjekët mund të njohin problemin karakteristikat e mëposhtme:

 • Nivele të larta të estrogjenit dhe nivele të ulëta progesterone në gjak;

 • zbulimin ultratinguj gjëndër për një kohë të gjatë;

 • nuk ka shenja të mëdha të ovulacionit, korpus luteum dhe fluide në hapësirë ​​pozadymatochnom.


 • Përveç kësaj, simptomat ekzistuese gjëndër të vazhdueshme përfshijnë vonesë menstruacioneve të shpeshta për disa muaj dhe bollëk e saj të tepruar në pamjen.

  Vazhdimësia gjëndër Trajtimi


  Femrat me këtë patologji është përshkruar, në radhë të parë, droga që ndihmojnë për të vendosur balancën normale hormonal. Tregon një kurs i terapisë hormoneve:


 • norkolutom progesterone prehnil ose intramuskulare për 9 ditë para menstruacioneve për 5-7 ditë;

 • Medikamentet që pengojnë estrogjenit: klostylbehit, Clomid, tamoxifen nga e pesta në ciklin e nëntë ditë për disa muaj.


 • Gjithashtu, trajtimi jo-farmakologjike kryhet duke stimuluar stimulim legenit elektrike, ultratinguj, masazh dhe terapi gjinekologjik lazer.
  Monitorimi kërkohet mujore si follykulometryy dhe shpërndarjen e testeve për hormonet për të ndjekur suksesin e trajtimit.