Cove PA dhe Shtatzënia

Ndoshta çdo grua e di në lidhje me të tillë një metodë të vjetër dhe të përbashkët të kontracepcionit si coitus interruptus (ndërprerë PA). Kjo metodë është për të marrë një anëtar të vaginës së gruas para derdhje moment. Këtu lind pyetja: a ka mundësia e shtatzënisë në AP ndërprerë dhe nëse është e mundur?
Sa efektive është ndërprerë nga AP si një metodë kontracepsioni?
Coitus interruptus - metoda jo të besueshme dhe jo gjithmonë përjashtojnë shtatzënisë. Gjë që është shumë e rrallë dhe nuk është çdo njeri është në gjendje të kontrollojë veten e tij në kohën e derdhje. Prandaj shtatzënisë shpesh ndodh kur ndërprerë PA.

Përveç kësaj, një numër i vogël i spermës, e cila është e mjaftueshme për fekondim, mund të lirohet menjëherë, edhe para raportit seksual.
Gjithashtu, në situata ku akt seksual me dy të ndjekin njëri-tjetrin, dhe në këtë mënyrë pasi i pari është mbajtur higjienën njeriu vulvë, ka një shans të marrë spermës në vaginë. Kështu, sipas statistikave, ndërprerë shtatzëninë pasi marrëdhënia ndodh në 20-25 raste nga 100.
Si të dëmshme ndërprerë PA?

Edhe përkundër faktit se shtatzënia është marrëdhënia e ndërprerë me rrallë ndodh, ka një ndikim negativ mbi burrat, si psikologjik dhe në aspektin e fiziologjisë mashkullor.
Që ka një nevojë për të marrë në momentin e penisit derdhje, në meshkuj, si dhe gruan, e shqetësuar ndjesi e orgazmës. Përveç kësaj, mungesa e stimulimit në momentin e derdhje mund të çojë në mosfunksionim të këtij mekanizmi dhe mund të shkaktojë çrregullime të ndryshme. Për shembull, shpesh rezultat i AP mund të ndërpritet, derdhje reaksionar, e cila është hedhja e spermës direkt në fshikëz.