Hysteroscopy zyra

Zyra hysteroscopy - një studim diagnostik i mitrës, e cila është mbajtur në zyrat e klinikave apo private, nuk kërkon anestezi të përgjithshme dhe mbikëqyrjen e zgjatur e pacientit në spital. Gjatë kësaj procedure gjinekologu mund të shqyrtojë kanalit cervikal, murin e mitrës dhe goja e tubave fallopiane. Kjo hysteroscopy nuk shkakton dhimbje të forta në pacientit, pasi që ai përdor një hysteroscope shumë të hollë. Ne e konsiderojmë kushtet në të cilat dhe në dëshmitë hysteroscopy zyre është kryer dhe se si ajo mund të jetë e dhimbshme.Indikacionet për hysteroscopy zyra mitrës
Hysteroscopy zyra është subjekt treguesit e mëposhtëm:

 • shpeshta dhe të zgjatur gjakderdhje mitrës e origjinave të ndryshme;

 • Polyps endometrial;

 • prania e lezioneve te endometriozes në mitrës;

 • fibroids mitrës submucosal;

 • Diagnoza e infertilitetit (in vitro dështimet fertilizimi);

 • anomalitë e mitrës (ngjitet, mur ndarës).


 • Great hysteroscopy zyra vlera e fituar në gratë nulliparous, sidomos para se të filloni IVF. Që nga ky lloj i hysteroscopy nuk është shoqëruar me zgjerimin e kanalit të qafës së mitrës në këtë mënyrë shmang pamjaftueshmërinë isthmic-i qafës së mitrës gjatë shtatzënisë (hapjen e parakohshme të OS mitrës).  Hysteroscopy zyra Mundësitë
  Në rrjedhën e këtij manipulimi endoscopic mund të diagnostikojnë inflamacion i mureve të mitrës, polyps dhe mbështjelljes, submucous nyjet miomes Endometrioza. Gjatë hysteroscopy zyre mund ta largojë polyps vogla dhe adhesions prerë hollë, duke rivendosur qenët i qartë i tubave fallopiane dhe për të hequr miomes vogël submucous. Kjo shmang curettage terapeutike dhe diagnostikuese në një spital që sjellin dëm të rëndësishëm për femrat.

  Përgatitja për manipulim të tillë mjekësore diagnostikuese është e njëjtë si më parë ndërhyrje të tjera gjinekologjike: e gjakut komplet, gjak nga një venë në RW dhe hepatitit B dhe C, shtupë nga vaginë për onkotsytolohiyu dhe florës, si dhe llojin e gjakut dhe faktori Rh.


  Kështu, hysteroscopy zyra mund të konsiderohet "standard ari" diagnoza në gjinekologji, e cila ka aftësi të gjerë diagnostike, nuk kërkon trajnim të veçantë dhe nuk e dëmtojnë trupin e gruas.