Mosveprimi i vaginës

Pasmë mosveprim ose mur mëparshëm vaginal më i zakonshëm në gratë e moshuara dhe gratë pas lindjeve të shumta. Gjithashtu lëshim shkakton vaginë mund të jetë lëndimet gjatë punës dhe punën e madhe në periudhën pas lindjes.

Shenjat e mosveprim vaginale


Simptomat mosveprim mëparshëm ose pasmë mur vaginale është zakonisht si vijon:

 • dhimbje fije në bark;

 • tërhequr dhimbje në rajonin e mesit;

 • kapsllëk;

 • mosmbajtjeje urinare;

 • ënjtje e hendekut gjinor;

 • dhimbje gjatë raportit seksual.


 • Lëshimi i një prej mureve të vaginës mund të shoqërohet me mosveprim dhe mitrës prolapsi. Ky rast do të ndodhë shkarkimin e tepruar, ose gjakderdhje ujth. Kur dhimbja e sëmundjes do të rritet, ndoshta një ndjenjë të një objekti të huaj në vaginë.

  Çfarë duhet të bëni me mosveprim e vaginës?


  Nëse nuk trajtohet, lënia jashtë e vaginës mund të çojë në humbjen e mosveprimit dhe organeve të brendshme, si dhe humbja e mitrës. Prandaj, paraqitja e simptomave të trajtimit të ankthit tek mjeku domosdoshmërisht diagnozën hershme të sëmundjes do të kryhet, më lehtë do të shpëtoj prej tij.

  Në mosveprim vagina emëruar trajtim konservativ ose kirurgji. Trajtimi Konservatore ka veshur pessaries vaginale, tregoi për contraindications për kirurgji. Por në qoftë se lënia jashtë e vaginës është diagnostikuar herët, ajo mund të jetë një ushtrime efektive terapeutike.

  Gjimnastikës në lëshim të vaginës


  Më efektive në ushtrime mosveprim vaginale kryhet gjunjëzuar ose të shtrirë në anën e pasme. Kur të gjitha ushtrime për të monitoruar frymëmarrjen, ajo duhet të jetë e lirë.


 • Duke qëndruar në të katër këmbët, thith ngre dorën drejt djathtë dhe të majtë këmbë, dorë nxjerr dhe këmbë të ulët. Përsëriteni 6 herë, të bëjë të njëjtën gjë, duke ngritur këmbën e djathtë dhe krahun e majtë.

 • Duke qëndruar në të katër këmbët, thith dhe të ulë kokën tuaj Pull muskujt e perineum. Në nxjerr, ju keni nevojë për t'u çlodhur muskujt, të heqë kokën tuaj dhe të bëj në bel. Ushtrimi duhet të përsëritet 10 herë.

 • Duke qëndruar në të katër këmbët, caving, legen më të ulët mes gishtin. Pastaj, ngadalë inhaling drejtë, caving në shpinë, në qoftë se ju prolezaete gardhin. Përsëriteni 8 herë.

 • Duke qëndruar në të katër këmbët, bëj bërryla tuaj. Ngrini këmbën e djathtë dhe të majtë të alternuar. Përsëriteni 12 herë secilën këmbë.

 • Gënjeshtra mbi kurrizin tuaj, vuri duart përgjatë trupit, këmbët drejt së bashku. Në nxjerr, këmbët heqë, inhaling race përveç, nxjerr mbyllur, inhaling të bjerë në dysheme. Përsëriteni 8 herë. Ushtrimi është bërë ngadalë.

 • Shtrihuni në shpinë, duart nën kokën tuaj, këmbët së bashku. Heqë hips duke tërhequr muskujt e anusit. Ushtrimi është kryer 10 herë, ngadalë.

 • Shtrirë në shpinë, bëni biçikletë ushtrim. "Pedale Shkoni" duhet të jetë 16-20 herë ritmi mesatar.

 • Shtrirë në shpinë, ngre këmbët alternuar drejtë. A ushtrojnë 8 herë.

 • Shtrirë në shpinë, ngre këmbët tuaja off dysheme, të marrë kokën e tij duke u përpjekur për këpucë me majë të prekin në dysheme. Përsëriteni 6 herë. Ushtrimi është bërë ngadalë.

 • Shtrirë në shpinë, ngre këmbët drejt mbahen së bashku në 45 ° në dysheme dhe ngadalë vënë ato në dysheme. Përsëriteni 8 herë. Ushtrimi është bërë ngadalë.

 • Shtrirë në shpinë, bëj këmbët tuaja në gjunjë dhe pak larg. Duke u keni në tërë këmbë tërësisht. Duart nën kokën tuaj. Heqë hips off dysheme, gjunjë dhe të përhapur gjerësisht në muskujt tërhequr anusit. Përsëriteni ushtrimin 10 herë, duke bërë atë ngadalë.


 • Të gjitha ushtrimet janë kryer dy orë pas një vakt apo dy orë para se një vakt. Seanca Koha mund të jetë çdo gjë.