Labia fryrë

Shumë gra ballafaqohen me problemin e natyrës intime, nuk mund të zgjidhen menjëherë të shihni një specialist. Mbulon turpin e tyre, frika dhe terrori kundër diagnozën e mundshme. Një problemet e tilla delikate është ënjtje e serbia. Ndonjëherë kjo inflamacion mund të shoqërohet me simptoma të tjera - dhimbje, kruarje, skuqje, shkarkimit. Megjithatë, përpara se të vendosë se çfarë duhet të bëni për të gjetur arsye serbia pse fryrë.

Pse Labia fryrë?


Arsyet për këtë fenomen mund të jenë të ndryshme: dy kërkojnë trajtim të veçantë dhe jo.

Nëse Labia fryrë pas seksit, atëherë nuk ka asgjë për t'u shqetësuar rreth. Serbia ka një strukturë shumë delikate dhe furnizim me bollëk të gjakut. Përveç kësaj, ata janë një numër i madh i mbaresa nervore dhe venat. Për shkak të zgjimit të fortë seksuale dhe stimulimin e labia, ata derdhën gjak dhe mund të rritet në madhësi. Kjo gjendje nuk kërkon ndonjë ndërhyrje mjekësore, dhe ënjtje ndodh pak kohë pas aktit.
Ne gjithashtu e dimë se gjatë shtatzënisë gruaja rrit rrjedhjen e gjakut në organet gjenitale. Në rajonin e Majora barkut dhe serbia po vonon yndyrë. Kjo është konsideruar normale dhe për shkak të faktit se trupi i femrës krijon kushte për ruajtjen e ngrohtësi dhe mbrojtjen e fëmijës në të ardhmen.

Për fat të keq, nganjëherë ajo mund të jetë një shenjë e manifestimit të sëmundjeve të ndryshme. Pra, nëse Labia fryrë dhe i lënduar, jashtë të bardhë erë curdled kosi mjaft të pakëndshme, ajo mund të tregojë sëmundje të tilla si mëllenjë (candidiasis). Kjo është sëmundja më e zakonshme e kohës sonë, që ndikojnë në Mukoza e serbia dhe vaginës.
Përveç kësaj, si pasojë e candidiasis kronike ose përdorim të zgjatur i antibiotikëve në gratë mund të zhvillohet vulvodynyya. Në këtë sëmundje, përveç ënjtje dhe dhimbje nga çdo kontakt me labia, ka dhimbje në hyrje të vaginës.

Në rast se serbia fryrë, itchy, ndjeu dhimbje gjatë urinimit, përzgjedhja verdhë u shfaq e gjelbër - e gjithë kjo mund të tregojë praninë e sëmundjeve të tilla si vaginitis (inflamacion të vaginës), vulvitis (inflamacion i vulvë) ose vulvovaginitis (inflamacion të vaginës dhe vulvë). Në mënyrë tipike, këto sëmundje rezultojnë nga dështimi i takon higjenës gjenital, ndryshimit të shpeshtë të partnerit seksual, lëndimet traumatike, abortin dhe kështu me radhë. D.

Një dhimbje shkaku dhe ënjtje e serbia mund të bëhet BARTOLINI. Si rezultat i veprimeve të agjentëve të ndryshëm infektivë është bllokim gjëndra Bartholin, të cilat janë të vendosura në secilin nga serbia. Kjo shkakton vulën mbi vendndodhjen e tyre dhe dhimbje të fortë gjatë dhe pas seksit.

Fryrë Labia - trajtim


Nëse ju keni ënjtje e serbia nuk duhet të vonojë kohë për të vizituar mjekun dhe prisni derisa çdo gjë shkon në vetvete. Me këtë problem delikat ju duhet të kontaktoni gjinekologun tuaj ose dermatolog. Pas shqyrtimit të plotë dhe teste specifike mjeku me qira do të përshkruajë trajtimin e nevojshëm, në varësi të shkaqeve të problemit. Në shumicën e rasteve, zbulimin në kohë i arsyeve dhe trajtim të mëtejshëm mund të shpejt të të shpëtoj prej sëmundjeve të tilla. Mos harroni se kjo nuk është vetëm një shtet ka siklet të konsiderueshme, por edhe shumë e rrezikshme për shëndetin e grave.