Heqje e murit vaginal të përparmë

Nëse kjo ka ndodhur sëmundje të pakëndshme - i lëshim të organeve të legenit (të tilla si mur i mëparshëm vaginale - cystocele), ajo është më e mundshme lidhur me shtatzënitë e komplikuara dhe të lindjes së vështirë, dhe në qoftë se gruaja zgjatet ashpërsia dhe nuk mbahen për pas lindjes. Kjo ndodh pas hysterectomy pa fiksimit të duhur të kube vaginale.

Si për të përcaktuar lëshim të murit të përparmë të vaginës?


Simptomat mosveprimi i murit të përparmë vaginale mund të jetë në vijim. Gjatë ky problem i dhimbshëm mund të bien mitrës, bien fshikëz që pengon zbrazjes të plotë, si pasojë - stagnimin e urinës dhe shfaqjen e inflamacionit, dhe më shumë - cystitis.

Së pari, nuk ndjejnë asnjë simptomë. Atëherë sëmundja fillon të përparojë shumë shpejt. Ekziston një ndjenjë e trishtim dhe dhimbje më poshtë. Fillimisht ka një top vaginës, e cila zhduket pas pushimit, për shkak të kohës që ai rishfaqet dhe ai nuk ka, nuk është prania e vazhdueshme e një trupi të huaj në vaginë. Gruaja e parë mund të ushtrojë e tij, por atëherë kjo hernie bie edhe nga rrobat e vaginës dhe rubbed vazhdimisht.

Se si ne trajtojmë në lëshim të murit të përparmë të vaginës?


Në dyshimin më të vogël të kësaj sëmundjeje, ju duhet menjëherë të fillojë trajtimi. Me mosveprim të mëparshëm gruas vaginale murit duhet menjëherë të bëni ushtrimet në shtëpi. Kjo mund të përsëritet relaksim i muskujve dhe tensioni në vaginë - compression dhe nxjerrje (Kegel ushtron).

Me këtë problem menjëherë të shkoni tek një mjek që mund të përshkruajnë terapi stërvitje, masazh legenit.
Me trajtimit lëshimi të murit të përparmë vaginale nuk mund të tërheqë, pasi këto mund të shkaktojnë probleme vetëm operacioni të vështirë. Dhe me një shkallë mosveprim mëparshëm kirurgjisë mesatare vaginale mur mund të paraprijë mënyrë më të butë për të korrigjuar organet e brendshme - Instalimi pessary, unaza, promovimin reposition në mitër.