SMC në gjinekologji

Cikli menstrual ndryshme (SMC) është shumë e shpeshtë në ditët e sotme, pothuajse çdo grua i dytë është i njohur me problemet e ciklit të parregullt. Diagnoza SMC në gjinekologji pyesin nëse:

 • mujore të pakta (me pak se 50-80 ml) ose të rëndë (150 ml);

 • gjatësia e ciklit menstrual te 21 ditë, ose më pak se 35 ditë;

 • Menstrual gjakderdhje zgjasin të paktën 3 ditë ose më shumë se 7 ditë;

 • menstruacioneve shoqëruar nga herpes rënda dhimbje në bark të ulët.


 • Shkaqet dhe trajtimi i SMC


  Është e rëndësishme të mbani mend se diagnoza në gjinekologji SMC është vetëm një simptomë e një sëmundje të caktuar, prania e të cilit çoi në një dështim në sistemin hormonal.

  SMC arsye shumë të ndryshme. Cikli Përkohshme abuzimi mund të jetë shkaktuar nga stresi dhe eksitim gjatë infektive, sëmundjet inflamatore dhe neoplastike edhe organeve të brendshme seksuale dhe të tjera, lëndimet traumatike, ose çrregullime endokrine.
  Në trendin e gjinekologjisë, kur diagnoza NMC vënë ato vajzat dhe gratë të cilët kanë një predispozitë trashëguar ndaj sëmundjes. Ka edhe anomali kongjenitale të organeve gjenitale femërore.
  Për të përcaktuar shkakun dhe qëllimin e trajtimit adekuat NMC të nevojshme të paktën tre masave diagnostikuese:


 • studiuar profilin hormonal e grave;

 • shtupë bakteriologjik nga vagina;

 • Ultratingull - ultratinguj në NMC e nevojshme për të përjashtuar anomalitë kongjenitale dhe të fituara të pelvisit.


 • Trajtimi SMC për qëllim adresimin e shkaqeve të shkeljeve. Kështu, një grua mund të kenë nevojë terapi hormon, fizioterapi, komplekset ushqyese dhe vitamina, duke marrë drogë anti-inflamator dhe antibacterial dhe madje edhe kirurgji.
  SMC në periudhën riprodhuese - është gjithmonë një problem për gratë që dëshirojnë të mbeten shtatzënë. Për fat të mirë, me teknikat e trajtimit moderne natyrën e ciklit menstrual i nënshtrohet rregullime të rëndësishme edhe kur diagnoza SMC në shumicën e rasteve, shtatzania ndodh.

  Lloji ciklit menstrual
  Llojet më së shpeshti diagnostikuar e ciklit menstrual:

 • SMC sipas llojit olyhomenorey. Ky çrregullim i rrallë është manifestuar (në intervale 40-180 ditë) dhe të shkurtër (2-ditor) periudhë. SMC olyhomenorey llojin diagnostikuar në tre gra nga njëqind, kryesisht vajza sëmundje e natyrshme.

 • SMC sipas llojit hyperpolymenorrhoea. Ky abuzim karakterizohet nga të shkurtër (14-20 ditë) ciklit menstrual dhe të bollshme dhe të gjatë (më shumë se 7 ditë) gjakderdhje menstrual. SMC nga lloji hyperpolymenorrhoea humbje të rrezikshme të mundshme të gjakut të madhe dhe shpesh ndodh kundër një sfond të sëmundjeve të rënda gjinekologjike.

 • SMC sipas llojit metrorrhagia. Ajo karakterizohet nga gjakderdhje spontane jo të lidhura me ciklin menstrual. SMC sipas llojit metrorrhagia ndoshta shkelja më serioze, si pothuajse gjithmonë tregojnë sëmundjet serioze të gjymtimit gjenital femëror (erozioni, fibroids, polyps, kancerin e qafës së mitrës, tumoreve ovarian, endometritis rënda dhe kështu me radhë. D.) dhe shtatzënia SMC sipas llojit metrorrhagia shoqëruar shtatzënisë abortim spontan dhe ektopike.

 • SMC sipas llojit menorrhagia (polymenorey). A çrregullim shumë të zakonshme të lidhur me të tepërt (150 mL) dhe gjatë (më shumë se 7 dite) humbje gjakut gjatë menstruacioneve, me gjatësinë e ciklit menstrual nuk është thyer.

 • Çrregullime menstruale (NMC) në premenopausal

 • SMC në periudhën premenopausal (NMC sipas llojit olyhomenorey fiziologjike ose menorrhagia) - një fenomen natyror për çdo grua. Me moshën, zbehet funksion ovarian, reduktuar nivelet e hormoneve pas 40 vitesh, një periudhë në gratë premenopausal (periudhë premenopausal). Në këtë periudhë të ciklit menstrual është reduktuar, rritet gjithashtu ndryshojnë volumin e gjakderdhje menstrual. Kjo gjendje zgjat për 6 vjet deri në kohën e periudhës së fundit menstrual.