Gratë nokturia - trajtim

Nokturia në gratë lidhur me urinim tepër të shpeshta, sidomos gjatë natës. Kjo sëmundje mund të shoqërohet me një vëllim të madh të urinës, një manifestim të quajtur polyuria. Për shkak të faktit se gratë që vuajnë nga kjo sëmundje, ju shpesh zgjoheni natën dhe marrjen e deri për të shkuar në banjë, ajo çon në mungesën e gjumit, nervozizëm, ulur performancën dhe lodhje.

Shkaqet e nokturia në gratë


Nokturia është shkaktuar nga sëmundje të ndryshme të veshkave, të tilla si cystitis, glomerulonefriti, nephrosclerosis, pielonefrit, etj Në çrregullim të veshkave dhe sistemit urinar, autoritetet nuk mund të, siç pritej, përqendrohen urinës, dhe për shkak të kësaj ka urinim i shpeshtë. Ndonjëherë nokturia mund të tregojnë sëmundje të zemrës, mëlçisë, çrregullime hormonale apo diabet. Në njerëz të shëndetshëm, simptomat e sëmundjes mund të ndodhë pasi të hahet në mbrëmje kafe, çaj të fortë apo të pijeve të tjera që përmbajnë kafeinë dhe alkool ose të lëngshme nga efekti diuretik.

Simptomat dhe trajtimi i nokturia


Simptomat e kësaj sëmundjeje është nata e shpeshtë thirrje tualet (më shumë se 2 herë) dhe rritjen e numrit të alokuar urinës. Trajtimi i nokturia në gratë është duke shqyrtuar dhe identifikuar sëmundje themelor. Pas trajtimit mjekësor të sëmundjes bazë, edhe shkon nokturia. Megjithatë, nëse fshikëza është shumë aktive, mjekët përdorin drogat antymuskarynovыe. Në çdo rast, zbulimin e simptomave duhet të konsultoheni me një mjek.

Në mënyrë për të parandaluar këto probleme duhet të shmangin dridhura, të respektojë higjienës personale dhe të kryejë parandalimin e sëmundjeve të veshkave dhe sistemit urinar. Është e nevojshme për të zvogëluar numrin vыpevaemoy lëngjeve para gjumit.