Ënjtje e labia

Ka një numër të sëmundjeve në të cilën simptomë kryesore është ënjtje e serbia. Këto përfshijnë:

 • Vulvovaginal - një sëmundje inflamatore apo acarim i liri Labia ose si rezultat i ndotjes. Simptomat janë ënjtje dhe kruarje të Labia, dhimbje kur ecin në to, nganjëherë shkarkimin purulent.

 • Mëllenjë - një sëmundje fungale, e cila nuk është vetëm i madh dhe ënjtje e minora serbia por edhe dhimbje gjatë raportit seksual dhe të vaginës, ndarjen curdled dhe kruarje.

 • Vulvodynyya - ënjtje e minora Labia dhe dhimbje në hyrje të vaginës - një fungale kronike sipas të cilit çdo buzët seksuale prekur shkakton dhimbje.

 • Bartolini - pezmatimi i gjëndrave vaginë preddverya, të cilat janë simptomat e dhimbjes pas seksit me gunga dhimbshme dhe vulë të kuqe mbi buzët gjenitale.

 • Plagosje Labia gjatë seksit. Në edema hemorragji të mundshme dhe dhimbje, dëme serbia mukozës.

 • Gardnerella - përveç ënjtje karakteristike shkarkimin i lehtë vaginale me një erë si peshk.

 • Reaksionet alergjike në kontakt me alergjen. Përveç ënjtje të mundshme dhe të rënda serbia nxituar kruarje.


 • Pse tjetër fryrë labia?


  Në këto sëmundje, edemë e serbia mund të jetë normale - gjatë shtatzënisë në tremujorin e parë për shkak të hormonale ata jo vetëm bymehet, por të errët. Dhe në tremujorin e tretë për shkak të qarkullimit të dobët në legen me rritjen e fetusit dhe anije e tij presion mund të rrisë ënjtje e serbia.

  Ënjtje e labia - trajtim


  Trajtimi duhet të drejtohen në eliminimin e patogjen që ka shkaktuar inflamacion. Kur candidiasis - një lokal dhe të përgjithshme drogës trajtim protyhrybkovыmy për sëmundjet inflamatore - zgjidhje antiseptik ujitjes, në reaksionet alergjike - Hiq kontakt me alergjen dhe trajtimit të plotë të alergjive, ënjtje e serbia gjatë shtatzënisë, trajtimi zakonisht nuk është e nevojshme.