Metrorrhagia - Shkaqet

pgt; gjakderdhje të parregullta mitrës, me intensitet të ndryshëm dhe kohëzgjatja dhe ndodhin në mes të periudhave të quhet termi metrorrhagia.

Llojet metrorrahyy


Metrorrhagia - një cikël menstrual (SMC), e cila mund të ndahet nga faktori Mosha: metrorrhagia mitur, metrorrhagia në periudhën riprodhuese dhe menopausal metrorrhagia.

 • Në mënyrë tipike, metrorrhagia mitur të shfaqet pas mosfunksionim në hypothalamic-hipofizës dhe vezoret vend gjatë instalimit ritme menstruale në adoleshentët.

 • Metrorrhagia e moshës riprodhuese që rrjedhin nga sëmundjet organike dhe inflamatore të organeve gjenitale.

 • Klimaterike metrorrhagia - gjakderdhje ndodhin në faza të ndryshme të menopauzës. Metrorrhagia më tipike në periudhën e premenopausal kur intensiteti është reduktuar funksion ovarian.

 • Metrorrhagia menopausal mosha gjithashtu kanë natyrën e funksionit menstrual, por gjithashtu mund të jetë një shenjë e hyperplasia atipike endometrial, kanceri i qafës së mitrës.

 • Postmenopauzë metrorrhagia shpesh pikë të kancerit të mitrës dhe inflamacion në kushtet e atrofi i endometrium, ose vaginitis senile.


 • Përveç kësaj, të izoluar dhe jofunksionale metrorrahiyu anovulyatornuyu.
  Anovulyatornaya metrorrhagia lidhur me ndryshimet morfologjike në vezore. Në këtë rast, ovulacioni i gruas nuk ndodh, dhe korpus luteum nuk është formuar. Mitrës gjakderdhje ndodhin kundër sfondit të periudhës së vonesës. Kohëzgjatja e vonesës mund të jetë nga 1 deri 6 muaj. Kjo është për shkak të sëmundjeve endokrine, kundër helmimi, stresi, infeksionet, trashje.

  Dysfunktsyonalnaya metrorrhagia shoqërohet shpesh nga gratë me një përbërje prej temperamentin dhe karakterin, diçka që vazhdimisht merak tepër të hapur për të tjerët, të ketë vetëbesim të ulët, vazhdimisht analizuar vetveten. Rezultati është akumulimin e stresit në trup që aktivizon funksionin veshkave dhe mund të çojë në mosfunksionim të vezoreve.


  Simptomat metrorrhagia


  Pavarësisht nga shkaqet e pikës gjakderdhje pothuajse të gjitha gratë janë të njëjtat simptoma të këtij fenomeni.
  Nëse një grua vëren se ajo i zhvilluar:

 • cramping në bark të ulët;

 • gjakderdhje e rëndë nga vagina errësirë ​​- ose të kuqe të ndritshme;

 • dhimbje koke;

 • lodhje konstante, nervozizëm;

 • përzier dhe të vjella;

 • humbje peshe;

 • në këtë cikël u bë parregullt -


 • atëherë ajo duhet patjetër të konsultoheni me një gjinekolog specialist për të gjetur shkakun e këtij shteti dhe për të marrë trajtim në kohë.