Mycoplasma henytalyum - ajo

Urogjenital Mycoplasmosis është një sëmundje që transmetohet kryesisht nëpërmjet kontaktit seksual dhe mund të sjellë një grua shumë probleme. Agjent shkaktar i sëmundjes është homynys Mycoplasma dhe henytalyum dhe Ureaplasma.
Disa mjekët besojnë gjenital Mycoplasma patogjen oportun që mund të jetosh dhe të shumëzohesh në grua të shëndetshme e sistemit urinar dhe nuk shkaktojnë inflamacion në të. Por, ftohjet, ulur imunitetin apo shfaqjen e sëmundjes së saj tjetër, Mycoplasma mund të shkaktojë inflamacion me të gjitha pasojat e saj. Atëherë ne do të shohim se çfarë është mycoplasmosis gjenitale si manifestohet dhe se si për të zbuluar.Mycoplasma henytalyum - çfarë është ajo?
Mycoplasma përkasin organizmave të thjeshtë, madhësia e tyre është shumë e vogël, në lidhje me viruset e mëdha. Ndarë ata, si bakteret (ndarje binare) mund të ekzistojnë gjatë në trupin e njeriut dhe për të reduktuar imunitetin. Mycoplasma është e ndjeshme ndaj antibiotikëve të tetracycline, macrolides dhe fluoroquinolones.


Gratë Mycoplasma henytalyum - shkaqet
Më parë mendohej se vetëm micoplasmosis sëmundjet seksuale (SST), por tani sjellë mënyra të tjera të transmetimit. Për shembull, solli transmetimin në shtëpi - përmes sendeve personale (peshqir, liri). Me Mycoplasma vaginale dhe Ureaplasma mund të hyjë në mitër nëpërmjet kanalit të qafës së mitrës, dhe nga atje në tubat fallopiane dhe legenit, duke shkaktuar inflamacion të veçantë në këto organe (infeksionit në rritje). Infeksioni mund të përhapet në të gjithë trupin (organet fqinje) me gjak dhe limfatike.Identifikimi i mykoplazmat urogjenitale tek grate
Çfarë mund një grua të merrni testuar për mykoplazmat? Mycoplasmosis mund të japin të rastit diagnostike në pacientët të cilët kanë aplikuar me mjekun për shterpësi. Mundësia e dytë - është për të apeluar në klinikë për dhimbje të vazhdueshme tërhequr në bark, dukuri e shkarkimit jo normale të bardhë, gri e shurdhër apo të verdhë.
Kryerja e analizave për henytalyum mikoplazmave kërkohet në rastet e mëposhtme:

 • me ndryshimin e shpeshtë të partnerit seksual;

 • në një shtatzëni ektopike;

 • pas shfaqjes së një shtatzëni normale;

 • me një shtatzëni të gjatë nenastuplenyy;

 • nëse gjatë marrëdhënieve seksuale një prezervativi nuk është përdorur.


 • Pra, çfarë teste më të besueshme do të identifikojë Mycoplasma?
  Për të identifikuar antigjenet (ARN dhe ADN Mycoplasma) të përdorura nga immunoassay enzimë (ELISA) dhe immunofluorescence (PIF).
  Studim bakteriologjik i kryer nga zskribka nga pjesa qendrore e mitrës, e ardhshëm të mesme lëndë ushqyese kulture dhe mbikëqyrjen e rritjes së mikoplazmave mbi të.

  Reaksion zinxhir polimeraza (diagnostifikimi PCR) - është metoda më e saktë e kërkimeve, ku identifikimin gjenetik mikoplazmave materiale gjenitale. Materiali për këtë studim mund të shërbejë si gjak, dhe përmbajtja e kanalit cervikal.
  Metoda e ndjerë gjenetik përdorur shumë rrallë, kur ajo është zbuluar në fragmente të veçanta diagnozën ADN-së.


  Duke shqyrtuar tiparet e patogjen - mykoplazmat, dhe sidomos zbulimi i tij, unë dua të them se të gjitha metodat janë mjaft të shtrenjta. Micoplasmosis gjenital manifestohet si cystitis, endometritis, salpingo ndjekur nga formimi i mbështjelljes. Prandaj, ju duhet të monitorojnë shëndetin e tyre, nuk kanë më shumë se një partner seksual kontracepsionit dhe përdorimi pengesë (prezervativë).