Trajtimi i salpingo kronike

Salpingo kronike gjysma e pandarë e mirë të njerëzimit. Kjo sëmundje nuk eshte inflamacion fund dolechennoe i uterusit, që është inflamacion tubat fallopiane dhe vezoreve. Pezmatimi i mjekësisë shtojca quajtur adnexitis sepse salpingo kronike nganjëherë quhet adnexitises kronike.
Inflamacion shkakton infeksione të ndryshme të cilat zhvillohen për shkak të defektit të baktereve, viruseve, të dëmshme mikroorganizmave. Disa infeksione mund të shkaktojë sëmundje të tilla si salpingo kronike, janë gjithmonë në femra, por imuniteti nuk i lejon ata që të dëmtojnë shtojca. Por, kur sistemi i imunitetit është i dobësuar - infeksion, duke përdorur pikë fillon mizori.

Shkaqet e salpingo kronikeKa një numër i barnave që mund të shpejt të kapërcyer infeksionin. Megjithatë, specifikat e kësaj sëmundjeje është se ka një stagnim i gjakut, i cili pengon aksesin e drogës në indet e mitrës. Trupi gjithashtu prodhon mbrojtjen e tij nga infeksionet. Salpingo kronike zhvilluar për disa vite, dhe gjatë kësaj kohe gruaja mund të lëvizin një numër, infeksione të tjera më të rënda, të tilla si gripi, të cilat trupi copes me sukses, por inflamacion kurimin e saj nuk mund të. Kjo është për shkak të stagnimit të gjakut, duke rezultuar në fushën e infeksionit nuk është në dispozicion, ose ajo merr numër të pamjaftueshëm të mjeteve juridike. Kështu, mbrojtja lejon të ndaluar zhvillimin e infeksionit, por nuk mund të kuruar atë plotësisht, kështu zhvillimin adnexitis kronike.

Faktorët që mund të zuyazykaty zhvillimin e salpingo kronike: • ftohtësi

 • lindje fëmije

 • kapsllëk të shpeshta

 • mungesa e ushtrimit

 • sëmundjeve të tjera infektive të organeve pelvike

 • lodhje e tepruar

 • ndërhyrje të ndryshme intrauterine

 • sex pa metodat pengesë të kontracepsionit

 • seksi gjatë menstruacioneve


 • Shumë nga faktorët e mësipërm janë vetëm shkakton stanjacion të mëtejshëm të gjakut. Sidomos promovon stagnimit dridhura.

  Simptomet e salpingo kronike  Simptomat e kësaj sëmundjeje janë shumë të ndryshme. Këtu janë më të zakonshme në mesin e tyre:

 • dhimbje barku

 • dhimbje në zonën gjenitale

 • Shkelja e menstruacioneve

 • temperaturë të ulët të keq

 • shkarkimi bollshëm nga trakti gjenital


 • Nëse trajtimi i salpingo kronike vonuar, sëmundja mund të çojë në ndryshime në anatominë e organeve pelvike, si dhe shkelje të punës së tyre. Në veçanti, tubat fallopiane mbërthyer së bashku, dhe qerpikët e tyre nuk e kryejnë punën e tyre si rezultat - një grua nuk mund të merrni shtatzënë në të gjitha ose ajo ndodh shtatzëni ektopike. Ndonjëherë salpynhoofryt kronike torturuar gruan gjatë gjithë jetës së saj.

  Në grua kronike adnexitis vazhdimisht ndjen dhimbje, të cilat vijnë kryesisht nga zona gjenitale dhe bark të ulët, por shpesh përhapur në të gjithë legen. Intensiteti i dhimbjes mund të ndryshojnë pavarësisht nëse ka ndonjë ndryshim në trup apo jo. Kjo dhimbje, rënduar ndonjëherë, ndonjëherë më kalon, por ajo është gjithmonë i pranishëm, grua shumë e rraskapitëse, në mënyrë që ajo të bëhet nervoz, konflikti, dhe në përgjithësi mund të flasim për ndryshimin e pacientit individuale me salpingoophoritis kronike. Përfundimisht ajo fikso në dhimbjen e tyre, dhe kjo sëmundje, veçanërisht dhimbja është e lidhur ngushtë me gjendjen psikologjike të pacientit, rezultati është një situatë e pashpresë.

  Salpingo kronike përfshin një ulje e hormoneve seksuale në gratë, dhe kjo kryesisht ndikon në ciklin menstrual e pacientit nga sëmundja. Menstruacioneve mund të jetë shumë e dhimbshme, e parregullt, por të bollshme, dhe madje nganjëherë me mpiksjen. Ky cikël pothuajse pushon të jetë një cikël, për shkak se të vijë më parë mujore, më vonë, dhe kohëzgjatja e shfaqjes së tyre në një kohë të ndryshme. Disa gra kanë "zbutje" muaj: se çdo herë që vijnë nëpër një periudhë të gjatë kohore dhe janë duke u bërë më të varfër.

  Ekziston edhe një rënie në dëshirën seksuale, gruaja përjeton dhimbje gjatë raportit seksual.

  Trajtimi i salpingo kronike


  Në trajtimin e sëmundjeve të tilla si salpingo kronik kushte shumë të rëndësishëm psikologjike të grave. Mosbesues, përfaqësues pesimiste të grave shpesh vuajnë nga kjo sëmundje gjithë jetën time, gjithnjë e më shumë duke u fokusuar në sëmundje dhe shuhet. Por gratë optimist kanë një shans për të hequr qafe këtë problem.
  Për të shpejt të të shpëtoj prej adnexitis kronike, të forcuar sistemin tuaj imunitar, të mbajë një jetese aktive, hani e drejtë, për të shmangur stresin, nuk overtire, organizohen pushime interesante dhe të larmishme. Trupi juaj nuk duhet të ndjehen një mungesë e vitaminave.

  Vendpushim pushime rekomanduar, por jo më herët se gjashtë muaj pas rëndim të salpingo kronike.
  Për të trajtuar këtë sëmundje shushunjat përdorur me sukses.
  Dhe në fund, nuk mendoj se prezenca e kësaj sëmundjeje që ju kurrë nuk mund të ketë fëmijë. Megjithatë, sëmundja mund të shërohet, dhe praktika mjekësore e di shumë shembuj është e infektuar me grua kronike salpynhoofrytom lindi një fëmijë dhe jo një tjetër. Përveç kësaj, ju mund plotësisht të shpëtoj nga simptomat e sëmundjes.