Trajtimi i trichomoniasis në gratë

Trajtimi i sëmundjes duhet të emërojë një mjek, trajtimi i trichomoniasis grave zgjedhur individualisht, në varësi se si të theksuara simptomat e përgjithshme dhe vendore.

Sa është Trichomoniasis në gratë?


Kursi është shumë e gjatë - shpesh më shumë se 10 ditë, të përsëritur trajtim pas një muaji. Trajtim efektiv i trichomoniasis të grave do të jetë kur 7-10 ditë pas përfundimit, jo vetëm shpifjeve e parë, por më tej tre Smears që e bëjnë 3 cikle menstruale radhazi, Trichomonas nuk gjendet. Por, para se ju trajtoni Trichomoniasis në gratë, ne duhet të kujtojmë se partneri seksual shumë të sëmurë, ose bartës të sëmundjes, kështu që trajtimi duke marrë të dy partnerët. Trajtimi i trichomoniasis në gratë duke përdorur të dy lokale dhe universale.

Trajtimi i Përgjithshëm i trichomoniasis grave - droga


Për të trajtuar sëmundje janë droga të zgjedhjes derivateve imidazole grup. Përfaqësuesi më i njohur i këtij grupi është Metronidazole, por në regimens trajtimit moderne shpesh përdoren droga më efektive në këtë grup (p.sh. Ornidazole, tinidazole) që firma të ndryshme farmaceutike të prodhojë nën emra të ndryshëm. Këto barna janë më të mirë tolerohet nga pacientët, mund të reduktojë normën dozen e substancës aktive dhe përdorimin e saj, por Metronidazole shumë më tepër klasik.

Metronidazole administruar me gojë, ajo është zhytur mirë dhe shpesh rekomandohet në protokolleve të trajtimit ndërkombëtar trichomoniasis në një dozë prej 500 mg. Merrni Drogës 2 herë në normë ditë 7 ditë ose një herë për të marrë 2 g të drogës. Gjinekologët tanë përdorin më kursyer dozen - 2 herë më e ulët (250 mg) brenda 10 ditëve. A mund të marrë 500 mg dy herë në ditë për ditën e parë të trajtimit, doza e dytë është 250 mg 3 herë dhe pastaj 4 ditë në 250 mg 2 herë në ditë.
Por kur përdoret për trajtimin e skemat tilla, atëherë trajtojnë Trichomoniasis në femra nivel lokal dhe duke përdorur qirinj me metronidazol vaginale, duke aplikuar një trajtim të përbashkët.

Trichomoniasis kronike në gratë për të trajtuar Rekomando formë të tretshme të Metronidazole për përdorim intravenoz të drogës - Metrahil. 100 ml përmban 500 mg e Metronidazole, ajo është administruar intravenoz për 20 minuta, pikoj nga 3 herë në ditë, 5 deri në 7 ditë.
Por shpesh mjekët dhe pacienti është i rëndësishëm si trichomoniasis kurë në femrat nuk përdorin doza të tilla të mëdha, ose përdorimin e drogës që kanë më pak efekte anësore. Në trajtimin moderne regimens Metronidazole kohët e fundit zëvendësohet me derivate të tjera Imidazole Tynydazolom tilla. Doza e tij - 500 mg dy herë në ditë shkalla e 7 ditë ose vetëm një herë 2 g natës.

Një derivat imidazole - Ornidazole përdoret 500 mg dy herë në ditë për 5 ditë (tabletë shpesh përdoret gjithashtu vaginal 1 në ditë për trajtim lokal).
Nëse pyetja është se si për të trajtuar Trichomoniasis në gratë shtatzëna, të drogës e zgjedhjes mund të jetë Atrykan 250 (tetonytrozol) në kapsulë 2 herë në ditë për 4 ditë. Droga të tjera janë efektive për trajtimin e përgjithshëm të trichomoniasis - nitazol, Klion-D Makmiror nuk përdoren vetëm me gojë, por edhe në forma të tjera dozimit për trajtimin aktuale të sëmundjes.

Trajtimi lokal i trichomoniasis
Nëse forma akute përgjithësi dhe në trajtim, me sëmundje kronike zgjatur njëkohësisht me trajtimin e përgjithshëm të njëjtin droge përdorur në format per perdorim vaginal. Ne trajtimin e metronidazol, Ornydazolom përdorim formën vaginale (500 mg 1 herë në ditë 5 ditë) Klion-D është përdorur si tableta vaginale 100 mg për 5 ditë, Antrykan-250 përdoret vaginale 4 ditë, 2 herë në ditë në 250 mg. Trajtimi lokal si një krem ​​2% aplikuar gjatë përdorimit të drogës clindamycin 4 ditë rresht. Shumë më pak në regimens moderne të trajtimit të përdorura zgjidhje ujitjes protargola ose nitrat argjendi.