Trajtimin e inflamacionit të traktit urinar

Inflamacion të traktit urinar mund të manifestuar veten sëmundje të tilla si urethritis, cystitis, pyelonephritis.
Simptomet e inflamacionet urologjike
Simptomat kryesore të inflamacionit të traktit urinar jane:

 • dysuria;

 • trazim i urinës (ndonjëherë të përgjakshme);

 • kërkojnë të shpeshta të zbrazët fshikëz;

 • djegie dhe dhimbje gjatë urinimit;

 • dhimbje prapa;

 • ethe e butë.


 • Në këtë grup të sëmundjeve urologjike është supercooling thelbësore dhe prania e comorbidities. Prandaj, në sezonin e ftohtë dhe sezonin e ftohjet probleme urologjike janë veçanërisht akute.

  Trajtimi dhe parandalimi i inflamacionit
  Aktualisht, çështja e sa më të mirë për të trajtuar inflamacion të traktit urinar, shumë të rëndësishme.
  Baza për trajtim efektiv është diagnoza e saktë. Marrja e një diagnozë diferenciale, mjeku duhet të marrë parasysh ankesat e pacientit, pamje klinike, rezultatet e laboratorit dhe studime instrumentale.
  Kur inflamacion të traktit urinar, zakonisht përdoret antibiotik me një spektër të gjerë të aktivitetit, dhe terapi synon eliminimin manifestimet pakëndshme e inflamacionit.

  Në shumicën e rasteve, trajtimi mund të kryhet në shtëpi, por në qoftë se zhvillimi sepsë apo infeksion prek veshkat, pacienti mund të kenë nevojë spital. Në këtë rast, antibiotikët administruar intravenoz. Në trajtimin e këtyre sëmundjeve të aplikoni: Amoxicillin, Bactria, prymetoprym, ampicilin, nitrofurans, fluoroquinolones, ose një kombinim i drogës (në varësi nga shkalla e inflamacionit). Kursi i trajtimit me antibiotikë - 1-2 javë, pas së cilës provimit është kryer laborator për monitorimin e efektivitetit të trajtimit.

  Gjatë trajtimit, pacientët duhet të marrë sa më shumë fluide, ndiqni dietën napivpostilnyy regjimit me kufizimin e kripës.
  Inflamacion të traktit urinar tani është përhapur dhe mjaft e dhimbshme, por shërbeu terapi, edhe pse jo gjithmonë në afat të shkurtër. Për të parandaluar rrjedhën zgjatur, mjekët rekomandojnë:

 • në kohë të zbrazët fshikëz;

 • të marrë mjaft e lëngjeve;

 • Shmangni pirë kafe, alkool, me erëza, ushqime të kripura;

 • kujdes për të vetë-mjekoj me antibiotikë;

 • trajtimi nuk angazhohen në seks.