Trajtim lymphostasis duart pas mastectomy

Kanceri i gjirit sot është një sëmundje shumë e zakonshme. Ajo është përdorur shpesh për kirurgji të trajtimit për të hequr gjoksin se nuk mund të çojë në komplikacione të caktuara. Njëra nga këto komplikimeve është lymphostasis gjymtyrëve të sipërme (duar) në anën e largët e gjoksit.
Pse është kjo? Kjo është kryesisht për shkak të faktit se gjatë operacionit mastectomy me të prekur gjirit hequr nyjet limfatike dhe enët sipas tyre, atëherë trupi i gruas është një dështim. Arsyeja lymphostasis të jetë axillary rrezatim nyje limfatike.

Kjo gjendje e rrezikshme që u ngrit pas mastectomy edemë mund të çojë në inflamacion dhe gjymtyrë deformime. Prandaj, në qoftë se masa me kohë nuk janë marrë trajtim lymphostasis pas operacionit, sëmundja mund të shkojë në të rënda, trajtimi i të cilave mund të shkojnë për vite me rradhë.

Si për të trajtuar lymphostasis pas mastectomy?


Nëse lymphostasis kusht ndodh në vitin e parë pas operacionit, e ashtuquajtura lymphostasis butë. Më vonë mund të ketë ënjtje të pakthyeshëm (lymphostasis trashë).
Për trajtimin në 12 muajt e parë pas gruan kirurgji caktuar venotonyzyruyuschye drogës, diuretics, tarifat diuretik bimeve. Ne gjithashtu rekomandojmë veshur sleeves compression, pishinë të rregullt not.

Me rëndësi të veçantë është fizioterapi dhe masazh. Ushtrimi duhet të kryejë një javë pas operacionit. Masazh duhet të zgjasë rreth 5 minuta, dhe kryer atë disa herë në ditë. Pacienti mund të kryejnë vetëm ose ajo mund të ndihmojë dikë të ngushtë.

Parandalimi lymphostasis pas mastectomy


Për të parandaluar lymphostasis në periudhën e largët, për të shmangur temperaturat ekstreme, rrezet e diellit, të bëjë injeksione në krah të prekur, nuk ka të matur presionin, parandalojnë zhvillimin e infeksioneve, lëndimet duart kur punojnë me doreza të përdorimit të tokës dhe aktive punojnë në këtë fund.