Trajtimi i infertilitetit

Trajtimin e sëmundjeve gjinekologjike duhet të integrohen. Ajo mund të përfshijë teknika të ndryshme dhe skemat dhe do të përbëhet nga jo vetëm ndërhyrjeve terapeutike, por edhe parandalimin e mesëm të rehabilitimit.

Metodat e trajtimit të pacientëve gjinekologjike


Trajtimet janë të ndarë në:

 • Trajtimi kirurgjik i pacientëve gjinekologjike.

 • Trajtimi konservativ i pacientëve gjinekologjike, të cilat nga ana tjetër janë të ndarë në: • trajtim të drogës;

 • Metodat jo-drogës, të cilat përfshijnë ilaç bimor, efektet terapeutike në trajtimin e sëmundjeve gjinekologjike të japë një shumë të bimëve.


 • Për rehabilitimin e femrave përdorin trajtim të veçantë sanatorium e sëmundjeve gjinekologjike. Një sëmundje parandaluese gjinekologjike - nuk është vetëm ushtrim terapeutik, por edhe një mënyrë jetese të shëndetshme, përdorimi i mjeteve mbrojtëse për parandalimin e infeksionit nga infeksionet seksuale. Trajtimi i mjeteve juridike popullore infertilitetit pa u konsultuar me një gjinekolog nuk është i rekomanduar.

  Trajtim të sëmundjeve inflamatore gjinekologjike


  Shumica e sëmundjeve gjinekologjike janë inflamacion i organeve gjenitale femërore. Trajtimi i sëmundjeve inflamatore në gjinekologjisë fillon me zgjedhjen e drogës për të luftuar infeksionin. Zgjedhja e drogës varet nga lloji i agjentit: antibiotikëve të përdorura, antifungal ose drogë Antiparasitic. Ata janë të emëruar pas shpifje gjinekologjike dhe përcaktimin e patogjen, me flora përziera kombinuar drogë. Kursi i trajtimit zakonisht zgjat 7-10 ditë, për trajtimin e sëmundjeve kronike për 14 ditë.

  Përveç terapisë me antibiotikë në sëmundjet inflamatore përdorur immunomodulators dhe shpërndarjen terapi, nëse është e nevojshme, të kryejnë kirurgji.
  Trajtimin e sëmundjeve inflamatore jo-gjinekologjike
  Sëmundjet noninflammatory të traktit gjenital femëror shpesh ndodhin në sfondin e shkeljes së grave ekuilibrin hormonal. Prandaj, pas përcaktimit të nivelit të hormoneve në gjak, mjeku juaj mund të përshkruajnë korrigjimin drogës hormonal. Në vend të trajtimit hormonal mund të aplikohet barëra që përmbajnë analogs e hormoneve femërore seksuale apo terapi homeopatik. Nëse sfondi i çrregullimeve hormonale lindin mirë apo i keq, përveç trajtimit aplikuar mjekësore kirurgji, kimioterapi ose trajtim simptomatike.