Adnexitis Left-side

Left-side adnexitis - një prej sëmundjeve të zakonshme të sistemit riprodhues të femrës. Ky inflamacion i uterusit që ndodh në formë akute ose kronike. Sëmundje kronike fillon kur forma akute nuk është shëruar me anë të.
Adnexitises la vezore - është gjithashtu inflamacion i tubave fallopiane më vonë, sepse të dy këto organe i përkasin mitrës. Në mënyrë tipike, sëmundja ndodh pas abortit, për shkak të komplikimeve të mundshme inflamatore në mitër dhe lëvizin shtojca.

Subacute adnexitis la-njëanshme mund të ndodhë si rezultat i sëmundjeve të transmetueshme seksualisht. Kjo është për shkak se antitrupat në trup nuk mund të zbulojë patogjen, e cila është e vendosur brenda qelizave. Për të njëjtën arsye patogjene janë të pakapshme dhe disa antibiotikë.

Çfarë arsyesh mund të shkaktojë adnexitis majtë? • Infeksioni (të tilla si seksi dhe extragenital);

 • pasojat e abortit (inflamacion të mitrës dhe qafës së mitrës);

 • hipotermi;

 • pajisje intrauterine;

 • apendiksit;

 • stresi.


 • Adnexitis Left-side zakonisht ka simptoma të varet nga shkaku i sëmundjes. Kjo është një dhimbje në bark majtë të ulët, menstruacionet e dhimbshme, urinim të dëmtuar, nervozizëm, ethe, dhimbje gjatë marrëdhënieve, kusht i paaftë të përgjithshme.
  Adnexitis kronike majtë të njëanshme - një pasojë e formën e saj akute. Dallimi është se forma kronike ka periudhat e faljen, kur duket se sëmundja është i shërueshëm. Përsëritet rëndim rritet temperatura e trupit dhe rrit dhimbje.

  Akute adnexitis majtë të njëanshme si kronike, çon në humbjen e vezores majtë, tubat fallopiane humbasin pėrshkueshmėrisė e tyre, sepse ajo rritet ind lidhës, duke formuar adhesions.
  Për të parandaluar këtë sëmundje dhe mbajtjen e një gjendje të shëndoshë të sistemit riprodhues duhet të kalojë kontrolle të rregullta shëndetësore dhe për të vizituar një gjinekolog.