Myomectomy Konservatore

Sipas myomэktomyey konservatore kuptuar hequr fibroids (tumore të mitrës në mënyrë që pas operacionit fertilitetit saj ruhet Nga vetë, fibroids mitrës -.. Një sëmundje mjaft e shpeshtë Pra, kjo patologji vuajnë mesatarisht 6.7% të grave.
Cilat janë llojet e ndryshme të myomectomy konservative?
Qëllimi i këtij operacioni është për të hequr faqen e tumorit. Kjo është bërë në disa mënyra:

 • hysteroscopy;

 • lararoskopyya;

 • laparotomy.


 • Hysteroscopy është efektive nëse nyjet ndodhet nën mukozën e mitrës. Për këtë qëllim shtresë seksion endometrial. Kjo metodë është përdorur edhe për qëllime diagnostike.

  Myomэketomyya laparaskopike konservatore ndoshta mënyra më e zakonshme për t'u marrë me këtë patologji. Procedura e operacionit është shumë e ngjashme me procedurën e lartpërmendur. Megjithatë, gjatë qasjes laparotomy përmes barkut, në vend se nëpërmjet vaginës. Në laparoscopy murin e barkut të bëjë 3 prerje të vogël për të hyrë në pajisjet e saj video dhe instrumentet kirurgjike.
  Laparotomy është metodë e vjetër e heqjes fibroids. Në kryerjen e këtij operacioni, hyni në mitër kryer nga autopsi e murit të barkut mëparshëm. - Për faktin se kjo metodë është periudhë e dhimbshme dhe postoperative në një myomectomy tillë konservatore shumë të gjatë, kjo metodë është përdorur rrallë - vetëm për tumore të mëdha madhësisë.

  Cilat janë pasojat myomectomy?
  Në mënyrë tipike, myomectomy konservatore zhvillohet pa pasoja. Prandaj, shtatzënia pas myomectomy konservatore të mundshme, brenda një viti pas operacionit.